Hier vind je de lekkerste snacks van Paramaribo

Het is eigenlijk een beetje gek. In Nederland super gezond leven (veel fruit en groente en weinig vlees, bewerkt eten en suiker), maar in Suriname helemaal los gaan. Als ik in Paramaribo ben, schakel ik vaak mijn verstand soms toch uit en ga puur af op alles wat ik zie en ruik en wat voor mijn neus wordt gezet. Zo eindigde ik dus al oliebollen etend voor het ontbijt of om 23 uur ‘s avonds aan de fried chicken. Maar waar vind je al dat lekkers? Ik zet de lekkerste snacks van Paramaribo met alle liefde voor je op een rijtje.

Lekkerste snacks van Paramaribo: de roti burger van Aloe Roti

Ik ben sowieso fan van Aloe Roti vanwege de roti met aardappelvulling die ze daar verkopen. Maar ze hebben ook iets vernieuwends, iets waar wij van This Girl Can Cook erg blij van worden. Bij Aloe Roti kan je namelijk smullen van de roti burger, een soort mini roti, gevuld met kip of aardappel. Een prima alternatief voor de kleinere trek!

lekkerste-snacks-van-paramaribo-roti-burger-aloe-roti
Aloe Roti, L’ Hermitageweg 26, Paramaribo
TEL: 00597 492 244

Lekkerste snacks van Paramaribo: gegrilde kipsaté van slagerij Abbas

Ik kocht bij slagerij Abbas altijd mijn vlees en kip en nam ook wel eens wat stukjes vleesworst mee. Gewoon als probeersel besloot ik een keer de kipsaté te kiezen. Mijn vriend wilde het stokje niet meer terug geven, terwijl ik hem alleen een hapje wilde geven. 🙂 GOEDE KEUS DUS! De saté heeft niet alleen een heerlijke barbecuegrillsmaak, maar is ook goed gekruid met een lekkere ketjapmarinade.

Slagerij Abbas, Gouden Regenstraat 27 (hoek Zonnebloemstraat), Paramaribo
TEL: 00597 432 233

Lekkerste snacks van Paramaribo: gevulde bara van Moti Mahal

Via een collega maakte ik kennis met een van de lekkerste Surinaamse snacks die ik ooit heb gegeten: de gevulde bara van Moti Mahal. Gevulde bara’s in Nederland zijn meestal grote platte opengesneden bara’s die gevuld worden met gepluisde kip. Een lachertje in vergelijking met de gevulde bara van Moti Mahal! Die bevatten naast kip, ook aardappel en groenten zoals mais. Je kan er ook een vegetarische variant kopen, die is net zo lekker.

lekkerste-snacks-van-paramaribo-bara-moti-mahal
 Ik koop er altijd minstens 10 die ik invries in Nederland, zodat ik er hier ook van kan genieten en een beetje kan uitdelen aan anderen. TIP 1: warm ze op in de oven, niet in de magnetron. Dat laatste verpest de smaak. TIP 2: na 13 uur is de kans klein dat je nog bara’s vindt, dus je kan als je er trek in hebt, het beste even bellen en vragen of ze er een paar (of heel veel zoals ik doe) voor je apart leggen.

Moti Mahal, Wagenwegstraat 56-58, Paramaribo

Lekkerste snacks van Paramaribo: Lekkerste pejeh/bananenchips/pinda's/cassavechips

Moen Asmodikromo verkoopt elke dag behalve zon- en feestdagen samen met zijn broer allerlei Javaanse snacks. Ze wonen in Lelydorp, waar hun vrouwen alles bakken dat de mannen daarna verkopen in Paramaribo. Ze zijn er alleen te vinden tussen 11 en 14 uur en zijn ELKE DAG uitverkocht.

lekkerste-snacks-van-paramaribo-chips-dr-sophie-redmond

Ik heb zeker tien minuten geprobeerd een foto te maken van het kraampje, maar dat lukte niet, omdat er continu aanloop was van mensen die de lekkernijen kochten (zeker zes klanten in vijf minuten). Volgens Moen verkopen zijn knoflookpinda’s het beste, want die worden gemaakt met Surinaamse pinda’s en die zijn wat moeilijker verkrijgbaar en kleiner.

De snackkraam van Moen Asmodikromo vind je op de Dr. Sophie Redmondstraat tegenover De Vrije School

Lekkerste snacks van Paramaribo: Lekkerste patat NasKip

Het zou me niets verbazen als de patat van NasKip à la McDonalds bestaat uit meer dan alleen aardappel, maar ze zijn zo lekker dat ik dat voor die ene keer in de zoveel jaar wel aandurf. De patat is lekker krokant en heeft een soort zoete smaak die goed combineert met de mayonaise en andere sauzen die je erbij krijgt.

lekkerste-snacks-van-paramaribo-patat-naskip

NasKip heeft meerdere locaties in Paramaribo

Lekkerste snacks van Paramaribo: baka bana van Pawiro

Voor ik zelf had ervaren hoe lekker de baka bana van dit tentje op Blauwgrond is, begreep ik jaren geleden niet waarom degene met wie we waren er tien bestelde. Maar toen ik er zelf een proefde, vond ik tien nog te weinig! Een ontzettend knapperig deeglaagje omhult een altijd lekkere zoetzure banaan. Jammer genoeg is Pawiro alleen nog geopend als afhaalrestaurant. En als de baka bana nog gebakken moet worden, kan je er zo een half uur op moeten wachten. TIP: neem snel een saoto bij een ander tentje en keer daarna terug naar Pawiro voor je baka bana. Het is het ABSOLUUT waard!

lekkerste-snacks-van-paramaribo-baka-bana-pawiro

Warung Pawiro, Josephine Samson Greenstraat, Paramaribo
TEL: 00597 452 689 /451 971

Lekkerste snacks van Paramaribo: Oliebol van Bij Jord

Ik vind het altijd gek dat je in Nederland alleen oliebollen kan eten rondom Oud en Nieuw. Wat nou als ik in juli graag een oliebol wil eten? In Paramaribo kan dat wel het hele jaar door! Bij Jord begon als kraampje voor een andere zaak waar vaak een rij stond van mensen die graag een oliebol lustten. Inmiddels kan je er ook allerhande baksels vinden, zoals vlaaien, brood en pizza. De oliebol is precies zoals ‘ie moet smaken, licht zuur en niet te zoet, melig of vettig.

Bij Jord, Johannes Mungrastraat 8, Paramaribo
TEL: 00597 883 8538

Lekkerste snacks van Paramaribo: Chocola van Tan Bun Skrati

Bij Readytex vind je altijd leuke cadeautjes om mee terug te nemen naar Nederland. Zeepjes, mokken, sleutelhangers en ga zo maar door. Zoekend naar niets in het bijzonder spotte ik daar in een mini koelkast de chocoladerepen van Tan Bun Skrati. Tan Bun Skrati is een bedrijf dat niet alleen allerhande cacaoproducten maakt zoals repen, truffels en bonbons, maar ook de cacao zelf verbouwt. Super duurzaam, dus iets wat ik sowieso graag steun! De chocolade bestaat uit twee ingrediënten: cacao en suiker, niets meer. Je moet misschien even wennen aan de pure smaak en niet te grote stukken in een keer opeten, maar dat betekent dat je er alleen maar langer van kan genieten.

lekkerste-snacks-van-paramaribo-tan-bun-skrati

Tan Bun Skrati is te koop bij:

 • Readytex, Maagdenstraat 46-48, Paramaribo TEL: 00597 421 750
 • Galerie DeKuS, Aukalaan 2, Paramaribo TEL: 00597 719 94 61
 • Zus & Zo, Grote Combéweg 13a, Paramaribo TEL: 00597 520 904
 • Eriks Delicatessen, Beukenplein 16A, Amsterdam TEL: 020 69 430 77

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

2 Replies to "Hier vind je de lekkerste snacks van Paramaribo"

 • comment-avatar
  Ric 24 februari 2017 (15:55)

  Je moet ook de workshop van Tan Bun Skrati doen 🙂
  Dan weet je meteen waarom chocolade zo lekker is.

  • comment-avatar
   TGSCC 25 februari 2017 (00:02)

   Bedankt voor de tip Ric! Als we er weer zijn, zullen we er zeker aan proberen mee te doen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.