FOOD EVENT: Liba Vibes (Paramaribo)

Dobberend in een bootje aan de monding van de Commewijne- en Surinamerivier, terwijl je geniet van eten en muziek. Dat is in het kort waar Liba Vibes om draait. Aankomende zondag (24 juli) organiseren Olga en Paulie in Paramaribo het nieuwe food event. Volgens medeorganisator Stephanie Loor van Paulie is Liba Vibes  een nieuwe zintuiglijke belevenis. “De samenkomst van verschillende elementen bezorgt je een totaal nieuwe ervaring. We hebben het dan over proeven, voelen, horen en zien. Paulie zorgt voor nieuwe smaaksensaties, de rivier schommelt de boot langzaam heen en weer, je geniet van de artiesten die hieraan meewerken en uiteindelijk sluiten we de trip af met een adembenemende zonsondergang.”

Die artiesten zijn onder andere Suripop XVIII winnares Dominique Ravenberg en Xillan Macrooy. Op een van de boten zullen zij de gasten toezingen terwijl die genieten van 10 bites die tijdens deze trip worden geserveerd. Omdat we inmiddels bekend zijn met Stephanies verfijning van de Surinaamse keuken, weten we dat dat wel bijzondere hapjes moeten zijn! En dat is inderdaad zo, vertelt ze: “De gerechtjes bestaan uit Surinaamse ingrediënten waarmee we de gasten helemaal willen ‘wow-en’.”

Boten waarop je tijdens Liba Vibes gaat genieten van hapjes, drankjes en muziek.

Boten waarop gasten tijdens Liba Vibes gaan genieten van hapjes, drankjes en muziek.

Stephanie verklapt nog niet alles, maar onderstaande gerechten staan in ieder geval op het menu:

  • Bos sopropo gevuld met garnalen, koriander, lemmetje en kokos
  • Soesjes met een dadar gulong vulling (de vulling van roze Javaanse pannenkoekjes)
  • Cassave crackers met een salade van warme vis, ui, tomaat en een vleugje Madame Jeanette
  • Raspberry cheesecake brownies met Surinaams fruit
Paulie raspberry cheese brownies

Stephanies famous raspberry cheese brownies

Nadat je je buikje rond hebt gegeten en je oren zijn verwend met prachtige muziek, geniet je samen met de gasten op de andere boten van een zonsondergang vanaf het water. Een unieke experience dus! Wil je erbij zijn? Registreer je dan tot en met zaterdag (23 juli) bij Zus & Zo aan de Grote Combéweg 13a. Een kaartje kost 45 euro. Daarvoor krijg je een boottocht op de Surinamerivier, tien hapjes, verse sappen, entertainment en een typisch Surinaamse give-away. Om 16.00 uur begint de inloop en de afvaart is om 16.30 uur vanaf Leonsberg. Na de zonsondergang gaat iedereen weer aan wal (rond 19.45 uur).

Op de Facebook-pagina van Liba Vibes worden regelmatig updates geplaatst, hou die dus in de gaten voor meer informatie.


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


No Replies to "FOOD EVENT: Liba Vibes (Paramaribo)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.