5 fastfood restaurantjes in Amsterdam

Bij fastfood restaurants in Amsterdam, komen misschien als eerste de standaard fastfood ketens in je op. Maar als je gek bent op hamburgers of een fried chicken lust op z’n tijd, laat ik je liever kennis maken met andere fastfood restaurantjes in Amsterdam. Lees snel verder bij welke fastfood plekken ik altijd heerlijk eet.

Fastfood restaurantjes in Amsterdam: Burgermeester

Meesterlijke Burgers! Zo luidt hun slogan en daar ben ik het ontzettend mee eens. Duurzaam geproduceerd (rund)vlees biedt een ruime keuze aan heerlijke sappige hamburgers zonder kleur- of smaakstoffen. Niet alleen rundvlees, maar hamburgers in alle soorten komen er voorbij. Lam, kip, tonijn: je kunt het zo gek of lekker niet verzinnen en ze serveren het in burgersoort. Omdat het moeilijk kiezen is met zoveel lekkers, ga ik altijd voor een mini hamburger trio, waarbij je drie (verschillende) mini hamburgers kunt nemen. Je kunt er niet reserveren, dus soms moet je even wachten op een plekje.

Burgermeester vind je op vier locaties in Amsterdam:
> Albert Cuypstraat 48
> Elandsgracht 130
> Plantage Kerklaan 37
> Utrechtsestraat 8
Tel: 0900 – BURGERS (0900 – 287 43 77)
Meer info: Burgermeester

Fastfood restaurantjes in Amsterdam: Staring at Jacob

staring at jacobs 2 chicken waffle

Wat is fastfood en wat is soulfood? Bij Staring at Jacob eet je soulfood, maar voor mij komt het ook wel een beetje in de buurt van fastfood omdat het comfort food is en fast food ook weer comfort food is.

Hoe dan ook, het is een brunchtent waar je je in hippe en Amerikaanse setting voelt alsof je even in New York bent. Je eet er chicken and waffles of wentelteefjes met banaan en bacon. Dit alles weggespoeld met een echte mimosa cocktail. Lean back en hopelijk schrik je niet teveel van de prijzen…

Jacob van Lennepkade 215 (020 – 223 74 98)
Meer info: Staring at Jacob

Fastfood restaurantjes in Amsterdam: Rotisserie Amsterdam

rotisserie beukenplein

Bron en credit foto: Facebook Rotisserie Amsterdam

Als je echt houdt van een hele malse kip, die niet uitgedroogd is van binnen, maar wel een heerlijk krokant jasje heeft van buiten, dan is dit echt je stek! Naast goddelijke hamburgers (echt, ik lieg niet, ze zijn gewoon heel erg lekker) kom ik hier ook graag voor de kip die aan het spit heeft gezeten en toch mals is gebleven. Aan een halve kip heb je vaak genoeg met zijn tweetjes. Ook erg lekker zijn de milkshakes, wat dacht je bijvoorbeeld van een Oreo-milkshake?

kip rotisserie

Bron en credit foto: Facebook Rotisserie Amsterdam

Op de locatie in Amsterdam-West kun je er zowel eten als afhalen, alleen vind ik die plek niet echt heel gezellig en nogal krap. In Amsterdam-Oost kun je gezelliger zitten en bovendien hebben ze daar een fantastische brunchkaart. Absoluut een bezoekje waard!

Rotisserie Amsterdam heeft twee locaties in Amsterdam:
> De Clerqstraat 81H (020 – 22 179 18)
> Beukenplein 17 (020 – 23 587 00)
Meer info: Rotisserie Amsterdam

Fastfood restaurantjes in Amsterdam: BurgerBar

Gewoon zin in een sappige hamburger met heerlijke friet? Bij de BurgerBar kies je eerst of je zin hebt in een Irish beef, Black Angus of het super malse Wagyu Beef (Japanse koeien die worden gemasseerd waardoor het uiteindelijke vlees op je tong smelt zo mals), kip of vegetarische burger. Daarna kies je toppings zoals uien, cheddar of jalapeño pepers. Daarna bepaal je of je voor de vers gesneden friet gaat, kies je een saus en een drankje. En je betaalt vaak niet meer dan €15. Als je ooit een van deze burgers hebt gegeten, eet je NOOIT meer een Big Mac of Whopper. BurgerBar is The King when it comes to hamburgers!

BurgerBar heeft 5 locaties in Amsterdam:
> Reguliersbreestraat 9 (020 – 330 59 68)
> Kolksteeg 2 (020 – 624 90 49)
> Eerste van der Helststraat 62-B
> Warmoesstraat 21-hs (020 – 774 03 00)
> Warmoesstraat 70 (020 – 233 95 49)
Meer info: BurgerBar

Fastfood restaurantjes in Amsterdam: Soul Burger

soulburger 2 amsterdam

Toen ik voor het eerst naar deze tent ging dacht ik eerst: this is just another hamburger joint! Maar Soul Burger onderscheidt zich wel degelijk van de rest van de hamburgertenten in Amsterdam. Ze hebben er heerlijke burgers en ik vind het een unieke tent.

Jan Pieter Heijestraat 118 (020 – 223 81 85)
HELAAS IS SOUL BURGER GESLOTEN

WAT IS JOUW FAVORIETE FASTFOOD PLEK IN AMSTERDAM?


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

1 Reply to "5 fastfood restaurantjes in Amsterdam"

  • comment-avatar
    Cherella 15 december 2016 (15:00)

    Canibale Royale! Hoort zeker in het lijstje 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.