Dit zijn mijn allergekste zwangerschaps cravings

Bijna acht maanden ben ik inmiddels in verwachting van mijn tweede kindje. In het begin had ik nauwelijks last van zwangerschaps cravings maar sinds een paar maanden lijk ik op hol geslagen! Ik ben benieuwd of ik de enige ben met mijn bizarre zwangerschaps cravings, of dat jij er ook iets van jezelf (of een ander) in herkent.

Voor wie zich afvraagt wat een craving is: je zou het kunnen omschrijven als een niet te stillen trek. Je MOET het hebben en je moet het SNEL hebben. Wat er gebeurt als je het niet meteen krijgt? Ikzelf word gillend gek, maar volgens onze moeder die deze craving ook wel lostu (Sranan tongo voor lust) noemt, zou je kind een vlek op het lichaam kunnen krijgen als je niet onmiddellijk toegeeft aan de craving.

Ik weet niet of het echt zo is, maar ik tart het lostu-lot in ieder geval niet en geef gewoon toe aan mijn zwangerschaps cravings. Als zwangere mag je immers ook negen maanden lang een soort prinses op de erwt zijn, toch? Sommige mensen zeggen ook dat je door middel van je cravings kan zien of het een jongetje of meisje wordt. Ik ben benieuwd of dit klopt…

Mijn gekke zwangerschaps cravings: WASHANDJES

Ik begin maar meteen met de meest vreemde: ik kauw héél graag op ijskoude natte washandjes. Het ontstresst me en geeft me een enorme voldoening (cuckoo alert). Hierdoor durf ik niet naar de tandarts want ik heb zo’n vermoeden dat het eigenlijk heel slecht voor je tanden is. Maar als ik een schoon washandje zie, kan ik de neiging gewoon niet onderdrukken om hem nat te maken en er even op te kauwen. Rijp voor het gesticht? Wie zal het zeggen?

washandjes zwangerschaps cravings

Mijn gekke zwangerschaps cravings: VLEES

Iedereen die ons blogt leest, weet dat we normaal weinig vlees eten, maar sinds mijn zwangerschap verlang ik ineens naar rood vlees. Het liefst zou ik een bloederige steak van Loetje willen eten met een XL portie friet en een glas rode wijn, maar dat gaat natuurlijk helemaal niet. Ook kan ik de slager niet voorbij lopen zonder smachtend te kijken naar biefstukreepjes, suddervlees of een slavink. Hiervoor at ik nóóit slavinken! Maar bij de gedachte alleen al loopt het water mij in de mond.

Ik vind dit trouwens wel een vervelend punt, want ik merk dat mijn maag en darmen helemaal niet zo veel vlees aan kunnen en het vlees heel zwaar valt. Hopelijk is dit een tijdelijke en geen blijvende craving.

vlees zwangerschaps cravings

Mijn gekke zwangerschap cravings: IJSBLOKJES

Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik een enorme ijsblokjes verslaving. Ik kocht zelfs zakken met ijsblokjes, omdat ik ze altijd in huis moest hebben. Naarmate deze zwangerschap vordert krijg ik er ook steeds meer trek in. Ik vind het heerlijk om ze kapot te maken met mijn tanden, tot grote schrik van mijn tandarts, die mij dit absoluut verbood omdat ik een toch al niet te sterk gebit heb.

Maar de verleiding is te groot. Als ik na mijn zwangerschap dus tandloos door het leven moet gaan, is de oorzaak in ieder geval bekend! 😀

Trouwens… Het aller, allerlekkerste vind ik schaafijs of sneeuw (ja, je leest het goed). Ik krijg er gewoon kippenvel van, zo heerlijk dat ik dit nu vind. Helaas is schaafijs rond deze tijd moeilijk verkrijgbaar, maar ik heb laatst een soort schaafijs bij een Japanse supermarkt gekocht en dit vervulde al mijn ijswensen. Mocht jij een schaafijskar kennen die ergens te vinden is in deze winterse maanden, laat het me weten!

Surinaams schaafijs ingredienten

Mijn gekke zwangerschaps cravings: ZUIVEL

Normaal eet ik weleens yoghurt, maar ben ik absoluut geen type dat vla of andere toetjes lekker vindt. Nu vind ik zelfs zuiveldrankjes onweerstaanbaar! Net als rood vlees, is zuivel voor mij eigenlijk niet zo gunstig, want ik krijg er enorm veel maagzuur van. Hopelijk is dat ook een tijdelijke lostu.

Mijn gekke zwangerschaps cravings: BROODJES BAKKELJAUW

Surinaams broodje bakkeljauw recept

Ik geloof dat ik dit een oprechte verslaving kan noemen! Ik heb tot nu toe bijna elke week minstens één broodje bakkeljauw gegeten. Ik eet het het liefst met veel zuur en geen peper. En zelfs op de plekken waar de broodjes bakkeljauw eigenlijk niet te vreten zijn, koop ik het toch! Shame on me!

Zelf een broodje bakkeljauw maken? Hier vind je ons recept.

Mijn gekke zwangerschaps cravings: SCHOONMAAKMIDDEL

Neehee, niet om te drinken of eten, gelukkig! Dan kon je mij echt in het gesticht plaatsen, maar ik geef wel toe dat ik schoonmaakmiddel of wasmiddel echt heel erg lekker vind ruiken. Ik heb weleens in de winkel aan een fles wasmiddel staan ruiken en daar van genoten. Dus kijk niet raar op als je mij in het wasmiddelen gangpad alle flessen wasmiddel ziet openen met een gelukzalige glimlach! 🙂

Natuurlijk zijn er ook producten die ik helemaal niet meer lekker vind nu ik zwanger ben. Ik lust ineens nauwelijks chocolade! Heel handig als je bij Tony’s Chocolonely werkt… Ook walgde ik de eerste maanden van koffie en salades. Inmiddels drink ik mondjesmaat wel weer een decafé capuccino en ook salades gaan er weer in (ook een beetje omdat ik anders vitaminegebrek krijg).

Maarreh… Als je bovenstaande leest, wat denk jij dan dat ik krijg volgens mijn zwangerschaps cravings: een MEISJE of een JONGEN?


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "Dit zijn mijn allergekste zwangerschaps cravings"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.