Dit zijn de leukste Surinaamse foodtrucks

We zitten middenin het festivalseizoen en als je een festivalganger bent dan weet je dat er ook altijd kraampjes met eten te vinden zijn op het terrein. Het aanbod daarvan wordt steeds diverser en de liefhebbers van de Surinaamse keuken kunnen op steeds meer festivals en andere events aan hun trekken komen. Om je een beetje op weg te helpen vind je hieronder in willekeurige volgorde een lijst* van leuke Surinaamse foodtrucks!

Leuke Surinaamse foodtrucks: Baramaribo

Een bezoekje aan Kwaku is niet compleet zonder een bara te eten. Gelukkig hoef je niet te wachten tot je daar bent om de lekkere bara van Baramaribo te proeven! Deze foodtruck serveert op meerdere festivals de heerlijke Surinaamse hartige snack in veel variaties: plain, gevuld (met bijv. kip, bakkeljauw of kikkererwten) of met een hamburger ertussen. En er komen steeds nieuwe varianten bij, dus ze houden het spannend!

Leuke Surinaamse foodtrucks: Pass the Peas

In de foodtruck van Pass the Peas koop je geen erwten, maar wel Tonny’s Fried Chicken (TFC); verse, sappige en krokant gebakken biologische kip. Amerikaanse Southern soulfood is hun inspiratie, maar hun kip kreeg uiteindelijk een Caribische twist. Hiernaast vind je bij Pass the Peas ook gebakken cassave, gemberbier en andere Caribische lekkernijen.

Leuke Surinaamse foodtrucks: I Love SuriFood

Allan Prosetiko vind je op This Girl Can Cook al terug in onze lijst van verrassende Surinaamse cateraars. Je kan hem ook op festivals spotten met zijn I Love SuriFood foodtruck, de allereerste Surinaamse foodtruck in Nederland. Hij serveert streetfood als bara en roti en ook bami, nasi en verschillende drankjes. Zijn eten wordt gemaakt van 100 % natuurlijke ingrediënten en zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen. I Love SuriFood gebruikt zo min mogelijk E-nummers, vaak honing in plaats van suiker en minder vet en zout.

In januari 2019 maakte de oprichter van I Love SuriFood bekend dat zijn foodtruck en andere activiteiten zijn overgegaan naar het bedrijf Swirling Spoons.

Leuke Surinaamse foodtrucks: Barabus

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, kan je bij de Barabus niet alleen bara’s bestellen, maar ook Javaans-Surinaamse gerechten als bami, tahoe lontong en petjil. Louise Sluiter is geboren in Suriname, maar kwam op jonge leeftijd naar Nederland. Haar oma verkocht al eten op straat dus zij zet de familietraditie met authentieke recepten weer voort met haar Barabus.

Bekijk hier waar je de Barabus de komende tijd kan vinden.

Leuke Surinaamse foodtrucks: SU kukru

Shaktie Ramkhelawan keek als klein jongetje al vol bewondering hoe zijn moeder met eten toverde en hielp haar mee in de keuken. Zij kookte professioneel voor bedrijven en feestjes en Shaktie trad in haar voetsporen met zijn SU kukru catering en foodtruck. Met die truck is hij elke vrijdag en zaterdag te vinden in Purmerend en Hoorn. Daarnaast staat SU kukru ook op evenementen en festivals, binnenkort bijvoorbeeld op het foodtruck festival in Den Helder en een braderie in Noord Scharwoude. Shaktie serveert Surinaamse klassiekers als bami, nasi en telo, maar ook belegde broodjes pom, bakkeljauw, kip en veel meer.

Bekijk hier het menu en de contactgegevens van SuKukru.

Leuke Surinaamse foodtrucks: Faya Lobi

Patricia van Duijghuijzen noemde haar foodtruck Faya Lobi. Ze bereidde vanuit haar keuken Surinaamse gerechten als roti, bara en pasteitjes, in eerste instantie voor een Nijmeegs festival. Toen de foodtruck ook tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een succes bleek, gaf ze samen met haar zus hun caravan een flinke opknapbeurt om hem zo meer op een Caribisch huisje te laten lijken. Met dat Caribische huisje gaat ze verschillende festivals af.

Bekijk hier op welke festivals je Faya Lobi kan vinden.

 

Mysteryland 2017

Een bericht gedeeld door FayaLobiFoodtruck (@fayalobifoodtruck) op

Leuke Surinaamse foodtrucks: Danitzah’s

Danitzah Jacobs bedacht een paar jaar geleden het kookboek Power Queens | Culinair de wereld delen, waarin vrouwen hun ‘levens- en familierecepten’ delen met de wereld. Hiernaast maakt Danitzah met haar cateringbedrijf Danitzah’s Afro-Caribische Keuken lekker eten. Je vindt bij haar eventcatering Antilliaanse hapjes als Johnny cakes, arepas en pastechis, maar ze maakt bijvoorbeeld ook Jamaicaanse jerk chicken en Surinaamse roti.

Bekijk hier op welke festivals Danitzah’s binnenkort haar lekkernijen serveert.

Leuke Surinaamse foodtrucks: Sheila’s kitchen

Sheila’s Kitchen komt voor uit Lunch! by Sheila. Ze kreeg zo vaak complimenten over haar kookkunsten dat ze er haar baan van maakte. Sheila vind je niet op festivals, maar ze is wel elke doordeweekse dag te vinden in Hilversum en Almere. Daar verkoopt ze vanuit haar foodtruck belegde broodjes met onder andere tempeh, pom en pittig rundvlees.

Bekijk hier op welke dagen je Sheila’s broodjes en andere lekkernijen kan proeven.

In het voorjaar van 2022 is Sheila na 9 jaar gestopt met Sheila’s Kitchen.

Leuke Surinaamse foodtrucks: Lona’s Foodtruck

Lona’s Foodtruck verkoopt maar een ding vanuit de foodtruck: satés!

*Deze lijst is verre van volledig. Heb jij nog suggesties? Laat het ons weten en dan kunnen we de lijst aanvullen.

DISCLAIMER: we hebben niet bij alle foodtrucks geproefd wat ze serveren. We zijn daarom niet verantwoordelijk voor eventuele tegenvallende ervaringen.


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "Dit zijn de leukste Surinaamse foodtrucks"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.