Dit zijn de leukste black vegan blogs

Als je veganistisch eet, laat je alle dierlijke producten weg uit je dieet. Dat betekent bijvoorbeeld geen zuivel, vlees, vis, eieren maar ook geen honing of trassi (garnalenpasta). Als je net vegan bent, kan het lastig zijn om die omschakeling te maken, helemaal als je van Surinaams/Caribisch eten/soul food houdt. Daarom selecteerden wij de leukste black vegan blogs voor je om geïnspireerd te raken!

Mensen besluiten vegan te eten om verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld zijn vanwege dierenwelzijn, gezondheid, milieu of een combinatie van dingen. Ook waarom mensen (nog) niet overgaan tot die stap, heeft verschillende oorzaken. Vegan blogger en model Nzinga Young schreef daar een interessant artikel over voor de Huffington Post: Here’s Why Black People Don’t Go Vegan.

leukste black vegan blogs

Het is niet zo dat iedereen die veganistisch eet, hetzelfde eet. Sommige vegans gebruiken veel vleesvervangers, anderen laten dierlijke producten en alles wat daarop lijkt achterwege en weer anderen kiezen vooral voor rauwe groenten, fruit en smoothies. De lijst hieronder is dan ook een samenvatting van verschillende soorten black vegan blogs.

De leukste black vegan blogs: Sweet Potato Soul

Ik leerde Jenné Claiborne kennen via haar YouTube-kanaal Sweet Potato Soul, maar ze heeft ook een blog, waar je al haar recepten rustig kan terug lezen en een kookboek met recepten. Hoe kan het ook anders met een naam als die van haar, veel van die recepten bevatten zoete aardappels. Denk biscuits met zoete aardappel, cinnamon buns met zoete aardappel, zoete aardappel koekjes en nog veeeeeeeel meer.

leukste black vegan blogs Sweet Potato Soul

Website: sweetpotatosoul.com/

De leukste black vegan blogs: Brown Vegan

Monique Koch heeft als missie om vooral families op weg te helpen wanneer ze net beginnen aan hun vegan journey. Ze deelt recepten en heeft een podcast die zeker de moeite waard is om te beluisteren. In die podcast praat ze met andere black vegans over onderwerpen als ‘hoe overleef je de family barbecue?’ en ‘het belang van een vegan community om je heen.’

Om de een of andere reden laadt haar receptenpagina heel traag, maar als je op full recipe klikt als je een recept hebt aangeklikt, kom je op een andere pagina terecht die sneller laadt. Er staan genoeg recepten op Brown Vegan. Denk: mac’ and cheese, ananas crumble cake en zwarte bonen burgers met mango-avocado salsa.

Website: www.brownvegan.com

De leukste black vegan blogs: Shine With Plants

Fabiola is vooral actief op Instagram en YouTube, waar ze foto’s en video’s post van haar leven als een (voornamelijk) raw vegan. Fabiola volgt het High Carb and Low Fat and protein diet (HCLF diet). Dat betekent dat je 80% van je calorieën uit koolhydraten haalt, 10% uit vet en 10% uit eiwit. In haar video’s laat Fabiola vaak zien wat ze die dag heeft gegeten, wat haar superschattige dochtertje eet en hoe je de gerechten en smoothies maakt die ze eet en drinkt.

leukste black vegan blogs Shine With Plants

Instagram-kanaal: shinewithplants

De leukste black vegan blogs: The Sweetest Vegan

Nog een YouTube-kanaal is dat van Tasha Edwards aka The Sweetest Vegan. Ze heeft al een tijdje geen nieuwe video’s geüpload, maar je vindt op haar kanaal tal van video’s met lekkere vegan recepten zoals watermeloensalade, gefrituurde okers en vegan Ikea gehaktballetjes. Voor cheatdays kan je je hart ophalen bij de categorie ‘McDonalds Fast Food made Vegan – Vegetarian’ en in de collectie Vegan Southern Food Recipes vind je recepten als vegan buttermilk biscuits en black eyed peas salade.

leukste black vegan blogs The Sweetest Vegan

YouTube-kanaal: www.youtube.com/user/TheSweetestVegan

De leukste black vegan blogs: Veganlovlie

Geen black vegan, maar wel een brown vegan is Teenuja Dahari, die samen met haar man Kevin achter de blog Veganlovie zit. Teenuja en Kevin wonen op Mauritius, een eiland ten oosten van Afrika. De keuken van Mauritius is een combinatie van de Creoolse/Afrikaanse, Chinese, Indiase en Europese keuken en dat zie je ook terug op hun blog en YouTube-kanaal. Je vindt er bijvoorbeeld recepten voor curry met groene bakbanaan en kousenband, met massala gekruide sopropo en aardappelen en Mauritaanse roti.

Website: veganlovlie.com

De leukste black vegan blogs: Blacks Going Vegan

Deborrah Cooper is de dame achter Blacks Going Vegan. Haar insteek lijkt een beetje op een van de redenen dat wij zijn begonnen met This Girl Can Cook: de gezondheid van Surinamers helpen verbeteren door voeding. Deborrah vindt dat ‘with kidney disease, heart disease, diabetes, hypertension, and cancer decimating our communities, we must take decisive and immediate action.’ De weg daarnaar toe is volgens haar een plantaardig dieet. Op Blacks Going Vegan vind je daarom niet alleen recepten die door bezoekers en Deborrah worden toegevoegd (tofu scramble, vegan tonijn en vegan fried chicken), maar ook onderzoeksresultaten en voedingsinformatie.

leukste black vegan blacks going vegan

Website: blacksgoingvegan.com

Naast bovenstaande lijst hebben we nog meer tips voor je:


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via een van deze links, betaal je niets extra’s, maar verdient This Girl Can Cook wel een klein percentage om ons blog te ondersteunen.


author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "Dit zijn de leukste black vegan blogs"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.