De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten

De Surinaamse keuken bestaat uit een mix van gerechten van over de hele wereld die in Suriname zijn gefinetuned. Ook andere Caribische landen kennen zo’n soort ‘fusion’ keuken. Het is super leuk om te zien hoe de gerechten en/of ingrediënten die we in Suriname kennen, in andere landen worden bereid. Eerder deelden we al een lijst met de leukste YouTube-kanalen met Surinaams eten, vandaag gaan we de grens over en krijg je van ons een overzicht van leuke YouTube-kanalen met Caribisch eten!

Veelgebruikte ingrediënten in de Caribische keukens zijn rijst, bakbanaan, bonen, cassave, zoete aardappel en kokos. In Suriname maken we daar bijvoorbeeld moksi alesi, heri heri en bojo mee. Maar wat doen ze daarmee in andere landen? Is de toespijs voor roti bijvoorbeeld hetzelfde als bij ons, hoe wordt bakkeljauw gebruikt en heeft phulauri dezelfde bereidingswijze? Allemaal dingen die je kan bekijken op YouTube op de kanalen die we hieronder (in willekeurige volgorde) op een rij hebben gezet!


De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten: CARIBBEAN POT

Al bijna tien jaar is Chris de la Rosa op YouTube te vinden met zijn kanaal Caribbean Pot. Hij begon er ooit mee omdat hij wilde dat zijn drie dochters later de gerechten kunnen maken waar hij mee is opgegroeid op Trinidad & Tobago. Tussen de honderden video’s vind je gerechten als sopropo met bakkeljauw, nasi met corned beef en tamarinde sap. Dit kanaal met Caribisch eten staat garant voor uren kijk- en kookplezier!

Extra weetje: bijna elk gerecht dat Chris maakt bevat peper, heel veel peper.

Website: www.caribbeanpot.com
Instagram: www.instagram.com/caribbeanpot


De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten: JEHAN CAN COOK

Jehan Powell startte haar blog Jehan Can Cook omdat ze zelf maar weinig authentieke Caribische recepten vond op het internet. Ze wilde gerechten die bereid werden met ‘een snufje van dit’ en ‘een beetje van dat’ toegankelijk maken voor iedereen en daarom vind je bij haar klassieke Caribische gerechten als roti, dhal en tjauw min, maar ook recepten met een twist.

Extra weetje: omdat Jehan langer blogt dan dat ze filmpjes maakt, zijn niet alle recepten die je op haar website vindt ook te zien op YouTube.

Website: www.jehancancook.com
Instagram: www.instagram.com/Jehancancook


De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten: THE VEGAN JAMAICAN

Lekker Caribisch eten lastig als je veganistisch eet? Niet volgens Star! Op haar kanaal The Vegan Jamaican vind je filmpjes met recepten als Jamaicaanse vleespasteitjes, ackee (familie van de lychee) en callaloo (een bladgroente).

Extra weetje: Star maakt veel van haar recepten op basis van het alkaline-dieet van Dr. Sebi dat uitgaat van een goede balans tussen basische en zure voeding.

Instagram: www.instagram.com/a.naturalstar


De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten: COOK LIKE A JAMAICAN

Fay DeLeon is een Jamaicaanse oma die besloot instructiefilmpjes te maken van de traditionele Jamaicaanse gerechten die ze graag bereidde voor haar familie. Dat deed ze in eerste instantie zodat haar dochters wisten hoe ze dat moesten doen voor hun eigen gezinnen, maar ook wij krijgen een kijkje in haar keuken! Denk aan gerechten zoals jerk chicken, pineapple upside down cake en gemberbier.

Extra weetje: Fay geeft ook tips en tricks. Ze heeft bijvoorbeeld een filmpje gemaakt waarin ze uitlegt met welke producten je Caribische ingrediënten kan vervangen als ze in jouw omgeving lastig te vinden zijn.

Website: cooklikeajamaican.com
Instagram: www.instagram.com/cooklikeajamaican


De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten: RACHEL AMA

Rachel Ama’s roots liggen in St. Lucia, maar ze komt uit Londen en besloot van de ene op de andere dag vegan te eten. De recepten die je op haar YouTube-kanaal vindt, zijn wel altijd vegan, maar niet allemaal Caribisch. Toch is er genoeg wat je zou kunnen proberen met een Caribisch tintje: meerdere jerk-recepten, buddha bowls met Caribische smaken en zelfs vegan bakkeljauw!

Website: www.rachelama.com
Instagram: www.instagram.com/rachelama_


De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten: ANTILLIAANS ETEN

Het eerste wat bij ons opkomt als we denken aan de Antilliaanse keuken zijn Johnnycakes, pastechi en bolo. Laat Jurino Ignacio nou precies weten hoe je dat allemaal maakt! Je vindt op zijn kanaal klassiekers als pastechi tuna, bolo die cashupete maar ook een recept om vegan pulled pork te maken.

Website: www.antilliaans-eten.nl
Instagram: www.instagram.com/antilliaanseten


De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten: VEGAN LOVLIE

Officieel is dit geen YouTube-kanaal met Caribisch eten, maar de gerechten die Tanuja en Kevin maken hebben wel diezelfde fusion oorsprong en daarom zijn wij fan! Ons recept voor zoete aardappel roti is geïnspireerd op hun sweet potato roti. Verder vind je op VeganLovie gerechten met sopropo, oker en nasi.

Website: veganlovlie.com
Instagram: www.instagram.com/veganlovlie


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "De leukste YouTube-kanalen met Caribisch eten"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.