De beste kookhacks volgens This Girl Can Cook

Soms is het best lastig om te verzinnen wat je nou weer moet koken. Hopelijk inspireren we jou met onze recepten! Maar we willen ook graag met je delen wat wij echt goede kooktips en de beste kookhacks vinden. Hieronder zetten we op een rij!

De beste kookhacks en handige kooktips 1: voedselverspilling tegengaan

*Nooit meer kaas weggooien
Een tip die we ooit kregen van een kaasboer: rasp je Parmezaanse kaas en vries die in. Wanneer je wat nodig hebt, haal je dat deel uit de vriezer. Ditzelfde geldt voor dat laatste restje van je blok kaas. Voordat het gaat schimmelen, lekker raspen en de diepvries in!

*Alles van de groente gebruiken
Gooi jij je broccoli steeltjes altijd weg? Niet doen! Ze zijn prima te eten, als je de buitenste harde laag wegsnijdt. Wanneer je er soep van maakt, kan je ze gewoon meekoken.
Ook kan je heerlijke groentebouillon maken van al je groenterestjes. Bewaar elke keer dat je de randjes en schillen wegsnijdt, deze in een ziplock zak in de vriezer. Als die vol is, doe je de restjes in een grote pan die je vult met water. Laat een uurtje pruttelen en hoppa, home made groentebouillon!

De beste kookhacks en handige kooktips 2: Meer sap uit je citroen krijgen

Zin in een lekker glas zuurwater? Je kan je citroenen uitpersen met een pers, maar plaats ze voor je dat doet nog 15-20 seconden in de magnetron. Door de verwarming komen de sappen beter los en hou je uiteindelijk meer sap over.

De beste kookhacks en handige kooktips 3: Verse kruiden bewaren.

Een kruidentuintje is de beste manier om altijd verse kruiden in huis te hebben. Maar als je kruiden vers koopt, zijn er twee manieren om ze goed te bewaren:
1: bewaar ze in de koelkast in een glas met water en nat/vochtig keukenpapier om de kruiden heen gewikkeld.
2: vries de kruiden in met olie in een ijsblokjeshouder. Als je dan verse kruiden nodig hebt voor de soep of een saus, kun je de bevroren blokjes zo in de pan gooien.

De beste kookhacks en handige kooktips 4: Bananen sneller laten rijpen

In onze recepten voor gezonde bruine koek, bacove pannenkoeken en brown butter bananabread, gebruiken we overrijpe bananen voor een natuurlijke zoete smaak. Als je mazzel hebt, kan je de bananen goedkoop op de kop tikken (vaak hebben bananen die rijp zijn, een kortingssticker). Als dat niet het geval is, zal je ze zelf rijp moeten laten worden. Je kan dan geduldig wachten, of het proces een handje helpen. Plaats een avocado naast de bananen en je zult zien dat ze allebei een stuk sneller klaar zijn voor gebruik!

brown butter bananabread recipe

De beste kookhacks en handige kooktips 5: Handige apparaten en producten

*Pastry cutter
Op zoek naar dé manier om je pasteideeg perfect te maken? Schaf dan een pastry cutter/kruimeldeegmenger aan. Met dit apparaat meng je de boter zodanig met de bloem dat er kleine erwtjes boter over blijven en je pasteideeg precies de juiste luchtigheid heeft. Je kan de boter wel kleiner krijgen met een keukenmachine of door deze met je vingers te verkruimelen, maar voor het perfecte deeg wil je eigenlijk dat je boter zo koud mogelijk blijft. Zodra je de boter aanraakt met je vingers, wordt ‘ie warmer en dat gaat ten koste van de luchtigheid. Geloof ons, dit is 10 euro well spent!

*Bewaar flesjes en potjes
Koop je wel eens een vers sapje of dingen in glazen potjes? Niet weggooien! Die plastic flesjes kan je heel goed hergebruiken als je zelf sapjes of smoothies maakt. Maak in een keer lekker veel (en gebruik daar fruit voor dat aan de rijpe kant is dat je anders zou weggooien) en schenk de flesjes vol. Plaats de in de vriezer en haal daar ‘s avonds een flesje uit dat je in de koelkast plaatst, zodat je in de ochtend een vers sapje kan drinken.
De glazen potjes gebruiken wij zelf om losse thee in te bewaren, maar ze zijn natuurlijk geschikt om allerlei dingen in te bewaren.

*Een thermoskan
Niet alleen is een thermoskan handig als je veel warme dranken drinkt, maar ook om je te helpen geld te besparen. Als je bruine bonen of andere peulvruchten gedroogd koopt, dan moet je ze eerst laten weken en daarna nog een uur koken. Duurt laaaang. Daar is een andere manier voor, waarbij je niet als je thuiskomt uit je werk nog een uur hoeft te wachten tot je bonen klaar zijn. Week de peulvruchten zoals je normaal zou doen, wij doen dat meestal in de avond, voor we gaan slapen. Breng ze dan ‘s ochtends 10-15 minuten aan de kook in een pan met ruim water. Schenk ze na dat kwartier over in de thermoskan en laat staan. Als je dan ze dan ‘s avonds wil koken, zijn ze gaar! Ook nog eens milieuvriendelijk, want je bent niet een uur je gas/elektriciteit aan het gebruiken.

  • Bekijk hier ons recept voor BB met zoete aardappel
  • De beste kookhacks en handige kooktips 6: Een weekmenu maken/meal preppen

    Een tip die echt life changing kan zijn, is om een weekmenu te maken. Het klinkt zo simpel, maar het plannen van maaltijden zorgt ervoor dat je van tevoren gezonde keuzes maakt en niet op zwakkere momenten zoals wanneer je van je werk komt en barst van de honger. Plan de week van tevoren wat je gaat eten en maak een boodschappenlijst met producten die je daarvoor in huis moet halen.

    Heb je nog niet genoeg van onze kooktips en de beste kookhacks, klik dan op onderstaande foto, BuzzFeed maakte een geweldige lijst met cheat sheets voor allerlei gerechten en ingrediënten:


    *Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
    *Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


    Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via een van deze links, betaal je niets extra’s, maar verdient This Girl Can Cook wel een klein percentage om ons blog te ondersteunen.



    Elke maand nieuwe This Girl Can Cook recepten ontvangen?
    Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

    No Replies to "De beste kookhacks volgens This Girl Can Cook"

      Leave a reply

      Your email address will not be published.

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.