De 7 beste Surinaamse eettentjes in Amsterdam

Regelmatig word ik gevraagd wat nu het beste Surinaamse restaurant of eettentje is. Daarom laat ik je in deze post kennismaken met mijn 7 favoriete en beste Surinaamse eettentjes in Amsterdam. Waar kun je de beste roti, nasi, saoto, bakabana of broodje bakkeljauw vinden? Je leest het in deze post met de beste Surinaamse restaurants:

Surinaamse eettentjes in Amsterdam: EETHUIS RICARDO'S - SURINAAMS/CREOOLS

Als je goed kijkt, zie je achter de geblindeerde ramen een Surinaams eethuis, waar je verse en betaalbare Creoolse gerechten (zoals pom, pastei of tayerblad) eet, gemaakt door kok Ricardo. Mijn favoriet is zijn moksi alesi met kokos en zalm. Sinds afgelopen jaar zijn ze verhuisd naar de Javastraat, waar je nu ook gezellig kunt eten. Wil je liever bestellen, dan kan dat natuurlijk ook via de website.
Javastraat 47, Amsterdam-Oost, tel: 020 – 779 12 55, http://www.ricardos-amsterdam.nl/

Surinaamse eettentjes in Amsterdam: LALLA ROOKH - SURINAAMS/HINDOESTAANS

lalla rookh beste roti amsterdam

De beste plek om Hindoestaans te eten is Lalla Rookh. Alles waar kerrie inzit, is heerlijk. Alles waar geen kerrie in hoort te zitten, maar wat wel op de kaart staat (bijvoorbeeld tjauw min, saoto, telo), zou ik laten zitten als ik jou was. Bestel bij de vriendelijke bediening een vers gemaakte (super grote!) roti of een gevulde bara. Je kunt hier ook gezellig eten in het afgescheiden restaurantgedeelte.
Wijttenbachstraat 290, Amsterdam-Oost, tel: 020 – 77 6 40 48, http://www.lalla-rookh.nl/

Surinaamse eettentjes in Amsterdam: ALTIJD LEKKER - SURINAAMS/AZIATISCH

In Amsterdam-Zuidoost ontdekte ik Altijd Lekker, een nieuw Surinaams afhaalrestaurant waar je ook kunt zitten om een broodje te eten. Ze hebben er van alles: van Surinaamse broodjes tot roti, snacks en hele maaltijden. Ik at er een heerlijk broodje bakkeljauw maar wat me echt bij bleef was hun tjauw min. Zucht.

altijd lekker tjauw min

Pure perfection! Heerlijk gekruide noedels met mals vlees en verse groenten. Het water loopt me weer letterlijk in de mond als ik eraan denk. Zonder twijfel de beste tjauw min van Amsterdam!

Helaas zit Altijd Lekker niet bij mij om de hoek (Reigersbos), maar als dat wel zo was, zou ik er echt elke week eten bestellen. Niet alleen omdat het echt lekker is, maar ook omdat ze in tegenstelling tot veel andere Surinaamse eettenten werken met ingrediënten die zo puur mogelijk zijn en zo min mogelijk E-nummers bevatten. Eindelijk eens een gezondere versie van Surinaams eten!
Reigersbos 186, Amsterdam-Zuidoost, tel: 020 – 36 37 188, www.altijdlekker.com

Surinaamse eettentjes in Amsterdam: WARUNG MARLON - SURINAAMS/JAVAANS

Bekend om zijn knapperige baka bana. Op de menukaart staan kleine Surinaamse snacks en gerechten. Maar let op! Bij Warung Marlon eet je natuurlijk geen Hindoestaanse roti maar wel authentieke Javaanse maaltijden zoals saoto, telo met bakkeljauw, of een echte Javaanse bami met saté.
Eerste van der Helststraat 55, Amsterdam de Pijp, tel: 020 -67 11 526

Surinaamse eettentjes in Amsterdam: NEW DRAVER - SURINAAMS/CREOOLS

new draver soulfood amsterdam
Van buitenaf zie je niet direct dat het een restaurant is. Eenmaal binnen zie je dat er authentiek Creools eten wordt geserveerd dat precies smaakt zoals je het bij een Surinamer thuis zou eten. Schrik niet als je kippenpoten bestelt en ook letterlijk kippenpoten (de voetjes van een kip, gemarineerd en wel) krijgt! Verder staat de Draver bekend om zijn BB met R, bruine bonen met rijst, pap en verschillende soorten rijkgevulde soepen. Ook handig als je eten wilt afhalen.
Tweede Oosterparkstraat 2, Amsterdam Oost, tel: 020 – 66 302 30, http://www.newdraver.nl/dagmenu/

Surinaamse eettentjes in Amsterdam: DELI COMPANY - SURINAAMS

Op de een of andere manier ben ik verslaafd aan broodjes bakkeljauw. En laat je hier nu het allerlekkerste broodje bakkeljauw van Amsterdam vinden! De vis is goed gekruid en wat ik extra lekker vind, is dat ze het broodje nadat ze het belegd hebben tussen een soort tosti ijzer doen. Je hebt trouwens twee Deli Company’s, een in de Amsterdamse Poort en een in Duivendrecht. Ik koop mijn favo broodje bakkeljauw bij de vestiging in de Amsterdamse Poort. Alleen daar doen ze het broodje in het rooster.

Bij Deli Company kun je naast broodjes ook afhaalmaaltijden nuttigen. Het is zeker niet de meest gezellige tent en altijd druk, vooral tijdens lunchpauzes, maar de broodjes zijn echt classics!
Bijlmerplein 83, Amsterdam-Zuidoost, tel: 020 – 697 58 96, www.delicompany.nl

Surinaamse eettentjes in Amsterdam: WARUNG SWIETIE - SURINAAMS/JAVAANS

saoto soep warung amsterdam

Lekker dichtbij mijn huis zit deze heerlijke warung. Het eten is er authentiek Javaans, máár… je moet wel wat geduld hebben, want ze zijn niet altijd de snelsten. Het handigst is om van tevoren telefonisch je bestelling door te geven en het op te halen.

Toch ben ik er vaak te vinden, omdat hun saoto soep GEWELDIG is. Precies wat je nodig hebt als je trek hebt in iets warms en krachtigs, doch niet te zwaar. Vooral als ik een griepje voel opkomen, snak ik naar een grote saoto van Warung Swietie. Ook de baka bana met satésaus is gewoonweg heerlijk en de bami, nasi en saté mag je zeker niet missen!

Nog twee extra aanraders: soms hebben ze ‘brong brong’ (een Surinaamse snack van gefrituurde rijst) of  ‘goelong goelong’ (Javaanse roze flensjes gevuld met kokos). Als ze die hebben, sla ik massaal in, want deze twee zijn zooo lekker en echt vers. I! Need! It! Now!

Ten Katestraat 18, Amsterdam-West, tel: 020 683 35 68

En? Staat jouw favoriet erbij?


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

11 Replies to "De 7 beste Surinaamse eettentjes in Amsterdam"

  • comment-avatar
    Tangelo 15 oktober 2012 (22:56)

    Nice! Hier heb ik wat aan.

  • comment-avatar
    Rosalie 8 maart 2014 (12:36)

    Wow lekker tewe! Super. Die zal ik eens gaan uitproberen. Kus en fijn weekend.

  • comment-avatar
    Surinaamse Catering 14 oktober 2014 (14:01)

    Dat ziet er overheerlijk uit!

  • comment-avatar
    D 1 april 2015 (08:31)

    waar kan ik antilliaanse pasteshi’s kopen?

    • comment-avatar
      Nouh 18 juni 2016 (07:16)

      World of food in amsterdam zuidoost Develstein!

      • comment-avatar
        TGSCC 18 juni 2016 (11:30)

        Dat is zeker een aanrader!

  • comment-avatar
    S 10 juni 2016 (20:27)

    Yeah hier ga ik zeker werk van maken
    En even een tip je hebt ook een warung swietie filiaal in Amsterdam de pijp vlakbij de alber cuyp markt net zo heerlijk:)

    eerste sweelinckstraat 1

  • comment-avatar
    Hans van der Woude 11 juni 2016 (23:45)

    Hahaha En het ALLERLEKKERSTE Surinaams/Javaanse restaurant staat er niet bij, namelijk MOKSI in de Ferd. Bolstraat 21 in Amsterdam. Ook beroemd om hun catering en vandaar eerst bellen of ze open zijn 020-6768264. Wat er het lekkerst is? ALLES

  • comment-avatar
    Jamabg 15 november 2017 (05:45)

    Zo jammer dat DaNu’s er niet meer is was echt de beste !!!!

    • comment-avatar
      TGSCC 15 november 2017 (15:31)

      Hoi Jamabg,

      Waar zat DaNu’s?

      Groetjes,

      Tewa en One’sy

      • comment-avatar
        Roy 3 juli 2019 (16:59)

        Johan Huizingalaan 625
        1066 VC
        Amsterdam
        Nederland

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.