Lekkerste Caribische soulfood in Rotterdam

Waar eet je in Rotterdam de grootste Hindoestaanse rotiplaat, de beste Javaanse baka bana of lekkerste Kaapverdiaanse cachupa? Omdat ik er zelf niet vandaan kom, heb ik de hulp ingeschakeld van Rodney Korsten, geboren en getogen in Rotterdam én een soulfood kenner en liefhebber. Hieronder vind je zijn smakelijke tips voor het lekkerste Caribische soulfood in Rotterdam!

Soulfood in Rotterdam: Warung Mirosso

Heimwee naar de Javaanse lekkernijen van Lelydorp en Blauwgrond in Suriname? In Rotterdam waan je je op die plek bij Warung Mirosso, dat dezelfde naam heeft als het restaurant in Paramaribo. Bij binnenkomst proef je meteen de sfeer van Suriname door de bamboe-achtige doch simpele inrichting. De grote vlag van Suriname verwelkomt je en doet je meteen thuis voelen. De menukaart is niet al te uitgebreid, maar bijna alles wat erop staat is superlekker!

warung mi rosso tjapsalon

De specialiteit van het huis is de zogeheten ‘Tjapsalon’, een variatie op het gerecht kapsalon, alleen nóg lekkerder. Zoals je op de foto hierboven kunt zien, is Tjapsalon een bak met gefrituurde cassave, snijbonen, bakkeljauw en twee malse kipsatés overgoten met huisgemaakte pittige satésaus. Mijn favoriete Mirosso gerecht! Dit heerlijke gerecht spoel je weg met een huisgemaakte markoesasap (passievruchtsap) of verse dawet (Javaanse kokosdrank).

Nieuwe Binnenweg 249, Rotterdam.

Soulfood in Rotterdam: Eetcafé Westpoint

In eerste instantie zou je denken: goed eten in dit huiselijk uitziende café? Vast niet! Maar… niets is minder waar. Sinds eind jaren ‘80 kun je hier naar hartenlust een zeer smakelijk bordje eten. Misschien wist je het niet, maar veel Surinaamse mannen kunnen heel goed koken. Zo ook bij Westpoint, waar voornamelijk door mannen wordt gekookt.

Je vindt hier klassieke gerechten uit de Surinaamse keuken, ook wel ‘oso patu’ (huisgemaakt) genoemd. Met een dagelijks wisselend menu kan je kiezen uit heerlijke en goede maaltijden voor schappelijke prijzen (tussen de €10-15). Hierbij moet je denken aan typisch Surinaamse maaltijden, zoals heri-heri (aardvruchten met bakkeljauw, kousenband en ei), kousenband met rijst of gevulde sopropo.

Watergeusstraat 207, Rotterdam.

Soulfood in Rotterdam: BAR

Sinds 2011 kan je in Rotterdam naar BAR in het Schieblok-gebied aan de rand van de stad. BAR serveert een unieke combinatie van soulfood en streetfood in een levendig stadslaboratorium. Je eet de heerlijkste Afro-American soulfood, zoals mac ’n cheese, buffalo wings of baked sweet potato, allemaal gemaakt door chefs Big Nate en E Made It. Hip en kleurrijk publiek!

bar streetfood bbq

Bron: Facebook-pagina BAR

Schiekade 201, Rotterdam, meer info: www.barbar.nu.

Soulfood in Rotterdam: Warung Mini (53)

Bij Warung Mini, een eethuisje dat ook in Den Haag en Amsterdam zit, vind je Javaanse gerechten, zoals bami, baka bana of telo met bakkeljauw. Maar… deze Rotterdamse warung Mini is berucht om haar saoto soep, volgens sommigen zelfs de allerbeste saoto soep van Rotterdam!

baka bana

Bij zowel het oorspronkelijke restaurant als bij Mini 53 een paar deuren verder, kan je als goed eten. De huisgemaakte pittig-zoete satésaus is echt heerlijk in combinatie met de versgebakken bakabana. Tegenwoordig kunnen de maaltijden en/of hapjes ook thuisbezorgd worden.

Witte de Withstraat 47,  Rotterdam, meer info: www.warungmini.com.

Soulfood in Rotterdam: Toko Asha

Voor de beste roti van Rotterdam hoor je vaak dat je bij Roopram en Rotiland moet zijn. Oké, het smaakt daar prima, maar voor een échte roti mag je Toko Asha absoluut niet vergeten. Je krijgt hier de aller-, allergrootste rotiplaten van Rotterdam. Roti kip en lams zijn de favorieten van menig clientèle. Naast de enorme en heerlijke roti, moet je ook zeker de goed gevulde bara’s eens proeven.

roti rotterdam eten

Verder kan je er ook Surinaams-Javaanse gerechten verkrijgen. Deze staan al kant-en-klaar in de vitrine en hoeven alleen nog maar te worden opgewarmd. Ook de exotische drankjes zijn de moeite waard!

Bergweg 357, Rotterdam.


Dit waren Rodneys favoriete plekken om goed Caraïbische soulfood in Rotterdam te eten. Hieronder vind je nog een aantal andere Rotterdamse soulfood tips:

  • Soulfood in Rotterdam: Blanke of Blonde Greet: Surinaams eten zoals je oma het maakte. Denk aan authentieke Creoolse gerechten, zoals bruine bonen met rijst of cassavesoep. Meer info: www.yelp.nl/biz/blanke-greet-rotterdam
  • Soulfood in Rotterdam: La Bandera: Heb je trek in Dominicaanse gerechten, dan ben je hier aan het juiste adres. Traditionele Dominicaanse gerechten die volgens velen echt fantastisch smaken. Meer info: www.labandera.nl

  Heb jij (als Rotterdammer) nog een soulfood adresje dat volgens jou ook in deze lijst had moeten staan? Laat gerust een comment achter en dan voeg ik de plek toe!


  Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
  Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

2 Replies to "Lekkerste Caribische soulfood in Rotterdam"

 • comment-avatar
  David 13 juli 2018 (21:35)

  Ik moet zeggen dat de beste Saoto van Rotterdam te vinden is bij Warung Melatie.( Hoek Davidstraat/Vierambachtstraat) Deze is nog lekkerder dan bij Warung Mini. Ik heb ze beiden met regelmaat gegeten.

  • comment-avatar
   TGSCC 17 juli 2018 (13:41)

   Hoi David, bedankt voor de aanvulling! We zullen de saoto daar ook eens proeven.

   Groetjes, Tewa en One’sy

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.