Over This Girl Can Cook

Hoi! We zijn One’sy en Tewa, twee zussen die de (Surinaamse) wereldkeuken ontdekken, vernieuwen en gezonder maken, geïnspireerd door onze oma. In de vorm van traditionele Surinaamse en verrassende fusion recepten, maar ook door reviews van foodspots in binnen- en buitenland en hier en daar een interview. Neem een kijkje op onze site en maak kennis met food we love and eat!

Over Tewa

Ik ben Tewa, Amsterdamse, Surinaamse, moeder, lifetime jojo en gek op (soul)food en reizen. In 2013 begon ik het blog ThisGirlSBlackBook, omdat ik mezelf als donkere vrouw niet herkende in de magazines die er waren. Ik besloot zelf iets op te zetten en dat werd This Girl’S Black Book met meer dan 40.000 unieke bezoekers per maand!

Een van de eerste recepten die ik daar online plaatste, was het recept voor deze Surinaamse pom dat ik van onze oma heb geleerd. Dit recept bleek een daverend succes! Zo succesvol dat ik in 2016 Surinaamse kookworkshops pom en roti maken begon te geven.

Toen onze oma in 2015 overleed, was dat voor onze hele familie een groot verlies. Voor haar overlijden sprak ik met haar en vertelde ik haar over mijn liefde voor koken. Uit deze gesprekken is de inspiratie voor This Girl Can Cook ontstaan. Hoewel het verdriet er nog steeds is, vind ik het mooi om te zien dat haar ziel en legende blijft voortbestaan, in de vorm van verhalen en recepten die we delen op This Girl Can Cook.

Een van mijn doelen is om met dit blog meer mensen te inspireren om lekker te koken en te eten en om ook eens Surinaams/Caribisch te koken, een keuken die naar mijn mening nog onderbelicht is. Met de fijne tips die we van onze oma hebben gekregen, wordt het Surinaams koken voor zoveel meer mensen toegankelijk en krijgt de Surinaamse keuken hopelijk de credits die ze verdient.

Over mij en eten: ik slaap het liefst de hele nacht, maar voor deze gerechten mag je me wakker maken: patat (soms eet ik dit zo vaak dat ik het aan niemand durf te vertellen), losse thee (elke dag start ik met mijn kopje thee) en Surinaamse pastei (ik watertand al bij het idee). Koken doe ik elke dag met veel plezier en mijn sterke neus. Ik ben absoluut geen haute cuisine chef, maar iemand die gewoon heel erg van lekker eten houd en toevallig weet wat goed bij elkaar past.

Over One'sy

Er zijn twee dingen die ik geweldig vind om te doen: praten en eten. Het liefst praat ik over eten. Tips over je hoe je maaltijden gezonder kan maken, waar ik nou weer iets verschrikkelijk lekkers heb gegeten en zelfs complete recepten deel ik – gevraagd en ongevraagd – met iedereen om me heen.

Ik vind het tijd om al dat gepraat over eten te delen met nóg meer mensen. Zodat jij niet alleen weet hoe je huwelijksaanzoeken van collega’s en wildvreemden kan krijgen door de perfecte brownies te bakken (echt gebeurd!), maar ook weet waar je tijdens je vakantie moet zijn om super lekker te eten én zodat je beseft hoe makkelijk het is om dingen zelf vers te maken. En dat zegt een luie kok, die het liefst zo kort mogelijk in de keuken staat, dus trust me.

Nog vier weetjes over mij:
**ik word onrustig als ik een week niet heb gebakken
**in het dagelijks leven werk ik bij Sublime waar ik elke woensdag en donderdag de Sublime Middagshow presenteer
**ik maak twee podcasts: Bonte Was Podcast en Domme Vragen Bestaan Wel
**ik ben moeder van het grappigste/leukste/liefste/knapste/brutaalste meisje van de wereld.

Contact

Voor vragen, interviews of persberichten kun je mailen naar:  info (at) thisgirlcancook.nl

Veel liefs en groetjes van One’sy en Tewa