7x de lekkerste zoete aardappel recepten

Soms zie ik weer een recept voorbijkomen met zoete aardappel dat ik wil uitproberen voor This Girl Can Cook en dan denk ik, zitten onze lezers daar wel op te wachten? We hebben er al zoveel! 😀 Maar omdat ik zelf zo hou van de heerlijk voedzame groente, ben ik nog lang niet klaar met experimenteren. Ik wil bijvoorbeeld nog sweet potato pie maken of pannenkoeken met zoete aardappel en misschien ook wel drankjes. Tot je die allemaal terug vindt op ons blog, heb ik eerst een overzicht gemaakt van de lekkerste zoete aardappel recepten die je nu al kan vinden op This Girl Can Cook!

En voor ik het vergeet, ook een aantal redenen waarom je zoete aardappel of bataat zoals de wortelknol ook heet, lekker vaak op het menu mag zetten:

  • Zoete aardappel bevat veel vitamines en mineralen, zoals vitamine A, C, kalium en natrium;
  • Zoete aardappel bevat complexe koolhydraten die langzamer in je lichaam worden opgenomen zodat je geen pieken krijgt in je bloedsuiker;
  • Zoete aardappel bevat resistent zetmeel (net als groene bakbanaan) dat de goede bacteriën in de darmen voedt. Dat zetmeel verhoogt de opname van mineralen als calcium en magnesium, kan een positieve invloed hebben op insuline overgevoeligheid en je een verzadigd gevoel geven.

Bronnen: [HIER], [HIER], [HIER], [HIER]

DE LEKKERSTE ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN: zoete aardappel frietjes uit de oven

Zoete aardappel frietjes zijn een slimme manier om extra groenten binnen te krijgen. Hoe je ze knapperig krijgt, vertellen we in dit recept!

recipe sweet potato fries Recept zoete aardappel frietjes oven


DE LEKKERSTE ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN: zoete aardappel tortilla

Een heerlijk recept voor Spaanse zoete aardappel tortilla, waarbij de normale aardappel is vervangen door zoete aardappel. De lekkerste tortilla ooit!


DE LEKKERSTE ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN: BB met R met zoete aardappel

Kip en zoutvlees worden gehakt, de rijst wordt zoete aardappel, maar de bruine bonen blijven hetzelfde in This Girl Can Cooks gezonde variatie op BB met R.


DE LEKKERSTE ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN: zoete aardappel roti

Zoete aardappel roti is een heerlijke variatie op de traditionele variant. Een slimme én lekkere manier om wat extra groenten binnen te krijgen!

sweet potato flatbread recipe recept zoete aardappel roti


DE LEKKERSTE ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN: zoete aardappel kaneelbollen

Met ons recept voor sweet potato cinnamon buns maak je heerlijke zoete kaneelbroodjes met de luchtigheid van brioche en de smaak van zoete aardappel.

sweet potato glaze sweet potato cinnamon buns zoete aardappel kaneelbollen


DE LEKKERSTE ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN: gevulde sopropo met zoete aardappel

Wanneer je wel gevulde sopropo wil eten, maar geen vlees of vis, maak dan eens ons recept voor vegan gevulde sopropo met een heerlijke aardappelvulling!

vegan gevulde sopropo zoete aardappel nieuw recept


DE LEKKERSTE ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN: zoete aardappel bolletjes

Zoete aardappelbroodjes zijn heerlijk luchtig en prachtig lichtoranje. Door de zoete aardappel krijg je met dit recept ook nog eens extra groente binnen!

luchtige zoete aardappelbroodjes fluffy sweet potato buns


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "7x de lekkerste zoete aardappel recepten"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.