7 inspirerende vegan blogs met heerlijke recepten!

Wil je al een tijdje gezonder, vegetarisch of veganistisch eten maar heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken of wat je nu weer eens moet koken? Als ik daar zelf last van heb, neem ik altijd even een kijkje op mijn favoriete inspirerende vegan blogs. Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet, hopelijk loopt het water jou net zo in de mond bij het zien van al die gezonde, vegetarische of veganistische recepten!

Veganistisch eten houdt in dat je geen dierlijke producten eet. Dus niet alleen geen vlees, vis en gevogelte, maar ook geen eieren, melk en boter bijvoorbeeld. Dat kan een enorme uitdaging zijn, maar gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Er zijn talloze vegans die hun recepten voor je op hun blog/YouTube-kanaal hebben geplaatst.

Inspirerende vegan blogs 1: Minimalist Baker

Bron en credit foto: Minimalistbaker.com

Ik volg Dana van Minimalist Baker al een tijdje en ik ben gek op de makkelijke recepten die echt gezond en vaak vegan zijn. Soms zelfs glutenvrij! Als ik even met mijn handen in het haar zit kijk ik op haar site en heb ik gelijk weer zin in koken!

Dana’s trademark is dat ze met zo min mogelijk ingrediënten zoveel mogelijk lekkers maakt. De titels van de recepten maken altijd meteen duidelijk wat je kunt verwachten: 5-ingredient 1 pot creamy coconut vegan curry in 30 minutes bijvoorbeeld. Je weet meteen of het recept iets voor jou is. Ook de fotografie is heel aantrekkelijk en zorgt ervoor dat ik binnen no time in de keuken sta. Maar haar grootste kracht is dat haar vegan recepten niet alleen lekker ogen, maar dit ook echt zijn! Wat mij betreft het meest inspirerende vegan blog die ik ken.

Inspirerende vegan blogs 2: Veganzinga

Bron en credit foto: Instagram Veganzinga

Nzinga Young is een vegan model dat ik via Instagram heb leren kennen. Ze deelt waarom ze heeft gekozen voor de vegan lifestyle, recepten, interviews met vegans en tips op haar blog. Ze werkte laatst mee aan een soort proefbox genaamd Wanyama Box waarin ze een aantal veganistische snacks mocht toevoegen.

De box kun je kopen of geven aan mensen die nogal sceptisch zijn over hoe je als vegan lekker kunt eten. Met dit initiatief wil ze mensen aanmoedigen om te stoppen met vlees eten. Nzinga heeft geen blog meer, maar is wel actief op Instagram, dus mocht je haar willen volgen, dan is Instagram de plek!

Inspirerende vegan blogs 3: De Groene Meisjes

Bron en credit foto: www.degroenemeisjes.com

Ik denk dat De Groene Meisjes het bekendste groene lifestyle blog is in Nederland, maar mocht je de site nog niet kennen, neem er dan zeker een kijkje en in het specifiek bij de receptenzoeker. Je vindt hier heerlijke recepten zoals loaded humus, een heerlijke linzensoep of vegan cookie dough ijs. Niet altijd de meest gezonde recepten, maar ik krijg er wel altijd inspiratie en trek van!

Inspirerende vegan blogs 4: Afro veggies food

Geen blog maar een Facebook-pagina waar donkere Nederlandse (volgens mij vooral) dames tips, recepten en restaurantjes uitwisselen voor een vegetarische en soms vegan lifestyle.

Inspirerende vegan blogs 5: Londen Afro Vegan

Londen Afro Vegan is de online naam van Esme, een dame die vooral actief is op Instagram, maar ook een blog en een YouTube-kanaal heeft. Ze wil graag laten zien hoe makkelijk en goedkoop vegan eten kan zijn. Esme post niet alleen recepten (zoals Carribean Style Carrot Juice en Jollof Inspired Quinoa), maar ook welke boodschappen ze doet en wat ze van vegan producten vindt.

Inspirerende vegan blogs 6: Veggie Soul Food

Martha en Kamaal zijn moeder en dochter en hebben samen het blog Veggie Soul Food. Ze noemen zichzelf vegetariër (moeder sinds de jaren 80, dochter sinds haar geboorte), maar gebruiken geen dierlijke producten in hun recepten. Bij Veggie Soul Food kan je goed terecht als je wel vegan wil eten, maar toch een vleesvervanger aan je maaltijd wil toevoegen. Je vindt er receptcategorieën als ‘seitan’, vegan chick’n en turk’y’ en ‘vegan worst, ham en zeevruchten’. Natuurlijk delen ze ook dessert-recepten, zoals dat voor vegan brownies.

Inspirerende vegan blogs 7: The Urban Black Vegan

The Urban Black Vegan is de naam van Joshua Black, een Amerikaanse man die onder andere video’s post op YouTube met tips om vegan eten makkelijker te maken, hoe je af kan vallen en natuurlijk recepten voor veganistische maaltijden. Hij is hiermee begonnen, vertelt hij op de voorstelpagina van zijn kanaal, ‘omdat hij zwarte mensen wil laten zien dat er een manier is om veel chronische ziektes te bestrijden die onze gemeenschap kapotmaken.’ Hij gebruikt zichzelf als voorbeeld om te laten zien wat een goed plantaardig dieet en fitness kunnen betekenen voor je gezondheid.

De lijst hierboven is uiteraard verre van volledig. Op deze site kan je in de rechterkolom tientallen andere vegan blogs terug vinden. En om duidelijk te maken dat ook zwarte mensen een vegan lifestyle hebben, kan je via het platform Black Vegans Rock kennis maken met andere inspirerende zwarte veganisten.


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.


Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via een van deze links, betaal je niets extra’s, maar verdient This Girl Can Cook wel een klein percentage om ons blog te ondersteunen.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "7 inspirerende vegan blogs met heerlijke recepten!"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.