6 suggesties voor ‘Mister Hard Times’ eten

Ik wens het niemand toe, maar er kunnen dagen/weken zijn dat je iets minder te besteden hebt. Gelukkig zijn veel mensen zo inventief dat ze, ook al is het Mr. Hard Times, altijd iets lekkers op tafel weten te zetten. Sommige gerechten die je als kind at, kostten misschien niet zo veel, maar waren wel om te smullen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat veel mensen, ook al hebben ze nu wel meer te besteden, nog steeds houden van Mister Hard Times eten!

De meeste studenten die op zichzelf wonen hebben wel eens het ultieme Mister Hard Times eten ‘gekookt’: noedels/noedelsoep. Maar ik weet dat er ook Surinaamse (Caribische) varianten zijn voor wanneer je low budget wil/moet eten. Daarom heb ik mijn omgeving gevraagd om te delen wat zij Mister Hard Times eten vinden. Hun antwoorden vind je hieronder.

Mister Hard Times eten: knakworst

Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, maar ze geven wel veel smaak aan je maaltijd: knakworstjes! Door Surinamers geliefd als toevoeging in de klassieker bb met r, maar ook lekker op een broodje.

mr-hard-times-eten-knakworst

Mister Hard Times eten: sardines uit blik

Of het nou sardines in olie zijn of sardines in tomatensaus, ook dit voedsel uit blik helpt je uit de brand als money tight is. Ontgraat de sardines en meng ze met kleingesneden ui en tomaat als broodbeleg. Of bak de vis op met wat ui, knoflook, madame Jeanette en zout en serveer het met rijst.

sardientjes mr hard times eten

Mister Hard Times eten: broodje suiker

Waarom eigenlijk ook niet? Een pak suiker is goedkoper en gaat langer mee dan jam, maar smaakt natuurlijk net zo zoet.

Mister Hard Times eten: rijst met ...

Een oude buurvrouw van mijn oma in Suriname zei vroeger: “Vrouw, het enige dat je nodig hebt is een zak rijst, zout, olie en de rest komt vanzelf.” Kan in bulk gekocht worden (ik herinner me de baal rijst van 20 kilo van de tropische winkel), en is makkelijk te bereiden. Er zijn enorm veel manieren waarop je de rijst kan ‘opleuken’ zodat het een maaltijd wordt:

  • rijst met boter
  • rijst met tomatensardines
  • rijst met batjauw
  • rijst met soep

En natuurlijk het ultieme makkelijke en goedkope rijstgerecht dat voor velen nog steeds smakelijk is: rijst met ei!

Mister Hard Times eten: corned beef

Nog steeds snap ik niet helemaal waarom het ingeblikte vlees wordt uitgesproken als cor-net beef in plaats van cornt beef. Wel weet ik dat je het kan eten op een wit puntje, of met rijst en bijvoorbeeld doperwtjes en worteltjes. Volgens mij is het niet eens super goedkoop (€2,09 voor een blikje van 340 gram bij de Albert Heijn), maar wel goedkoper dan vers vlees.

mr-hard-times-eten-doperwtjes

Mister Hard Times eten: funchi

Voor dit Antilliaanse budgetmaaltje leng je maismeel aan met water. Goed roeren en tussen twee borden een soort ’taart’ vormen waarvan je puntjes kan snijden. Alle delen die overblijven, kan je de volgende dag krokant bakken in een pan en opsmikkelen als ontbijt of lunch.

Herken jij iets of at/eet jij andere gerechten die weinig kosten? Laat het hieronder gerust weten in de comments!


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "6 suggesties voor 'Mister Hard Times' eten"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.