6 te gekke black food bloggers om te volgen

Black food bloggers (die zich richten op soulfood) zijn er in Nederland nog niet zoveel. Maar als je toch wil genieten van mac and cheese, biscuits of juist gezonde varianten van soulfood, dan zijn er genoeg blogs waar je uren inspiratie kan opdoen voor recepten. Wij selecteerden er 6 zodat jij net als wij kunt kwijlen bij alle heerlijke gerechten die deze black food bloggers hebben gemaakt. Als extraatje hebben we van elke black food blogger een link toegevoegd van hun versie van de ultieme soulfood side dish: de biscuit.

Black food bloggers 1: Southern Souffle

Erika kreeg haar bijnaam Southern Souffle toen ze studeerde, omdat ze voor anderen kookte vanuit haar studentenkamer. Southern Souffle is ook de naam van haar food blog waar je veel recepten terug vindt in de categorie southern soulfood. Haar specialiteit is Fried Chicken, maar ze bakt ook lekkers als Red Velvet Cake Hearts, Chocolate Oreo Ice Box Pie en Beignets Gefrituurd in Eendenvet.

Beignets gebakken in eendenvet (bron foto: Southern Souffle)
Beignets gebakken in eendenvet (bron foto: Southern Souffle)

Biscuit Recept Southern Souffle


Black food bloggers 2: The Hungry Hutch

Aaron Hutcherson stond als kleine jongen al in de keuken, maar koos toch voor een carrière op Wall Street. Ongeveer tegelijkertijd begon hij met zijn food blog The Hungry Hutch waarop hij je onder andere leert hoe je Sweet and Spicy Barbecue Sauce, Banana Nutella Overnight Oats en Vegan Zoete Aardappelsoep kunt maken.

Sweet and Spicy Barbecue Sauce van The Hungry Hutch
Sweet and Spicy Barbecue Sauce (bron foto: The Hungry Hutch)

Biscuit recept The Hungry Hutch


Black food bloggers 3: Cook like a Jamaican

De Jamaicaanse Angela besloot een paar jaar geleden video’s te maken van alle authentiek Jamaicaanse gerechten die haar moeder Fay maakte. Ze wilde graag al die unieke recepten vastleggen voor later. Wat Angela en Fay zich niet realiseerden, was dat meer mensen wilden weten hoe je Jamaicaanse lekkernijen zoals Curry Goat Chicken, Zuurzaksap en Omgekeerde Ananastaart maakt. Om het je als bezoeker van hun blog nog makkelijker te maken, kan je niet alleen het recept lezen, maar ook stap-voor-stap-video’s bekijken.

Zuurzaksap (bron foto: Cook Like a Jamaican)
Zuurzaksap (bron foto: Cook Like a Jamaican)

‘Biscuit’ recept Cook Like A Jamaican


Black food bloggers 4: Sweet Potato Soul

Denk je aan soulfood, dan denk je aan sweet potatoes, oftewel zoete aardappels. Een dame die er enorm van houdt en zelfs haar blog naar deze voedzame groente heeft genoemd is Jenné Claiborne. Een dame die veganistisch eet en veel recepten heeft met zoete aardappels.

Zoete aardappel biscuit recept Sweet Potato Soul


Black food bloggers 5: Darius Cooks

‘Food is my life and life is my food’ is het motto op Darius Wiliams’ Facebook-pagina. Hij heeft het dan over bacon, boter en slagroom, drie dingen die volgens hem het leven beter maken. Een van de leukste food categorieën op Darius’ blog is de Two Ingredient Game. Hij vraagt mensen hem twee ingrediënten te geven en hij verzint er dan een recept mee dat hij live op Periscope en Facebook Live maakt. Maar zijn ‘normale’ recepten zoals Vis met een Korstje van Pecannoten of Red Velvet Banana Pudding zijn ook zeker de moeite waard. Darius is ook razend populair vanwege de kookworkshops die hij door heel Amerika geeft. Alle workshops voor dit jaar zijn al uitverkocht, en de tour voor 2017 staat al gepland.

Vis met korst van pecannoten (bron foto: Darius Cooks)
Vis met korst van pecannoten (bron foto: Darius Cooks)

Biscuit recept Darius Cooks


Black food bloggers 6: The Kitchenista Diaries

Angela’s passie is comfort food. De voormalig accountant is nu culinair entrepreneur. Ze ontwikkelt en fotografeert niet alleen recepten, maar verzorgt ook catering. En dat doet ze allemaal zodanig dat je ervan watertandt. Op The Kitchenista Diaries vind je prachtige foto’s van recepten als Bakbanaan met Zeezout, Jalapeño-bacon Cornbread en Curry Chicken Salad Collard Green Wraps. Sinds oktober 2021 zit Angela op het betaalde platform Patreon.

Curry Chicken Salad Collard Green Wraps (bron foto: The Kitchenista Diaries)
Curry Chicken Salad Collard Green Wraps (bron foto: The Kitchenista Diaries)

Biscuit Recept The Kitchenista Diaries


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "6 te gekke black food bloggers om te volgen"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.