3 x warme winterthee die gezond voor je is

Vries jij deze dagen/weken ook je tenen eraf en loop je te snotteren alsof je leven ervan af hangt? Dan kun je zeker heerlijke gezonde en warme winterthee gebruiken! Ik heb drie heerlijke kruidentheeën op een rij gezet die je thuis zelf kan maken. Ze helpen je gauw door dit ijzige weer of de wintergriep heen!

Vorige week voelde ik het al aankomen: een dikke keel, waterige oogjes en algehele vermoeidheid. Wat eigenlijk het beste is, is om het gewoon op je af te laten komen en de griep te doorstaan. Maar de realiteit is dat we allemaal druk, druk, druk zijn en geen tijd hebben om een week met griep op bed te liggen, vooral als je kleine kinderen hebt.

Warme winterthee helpt me erbovenop bij verkoudheid en griep

Daarom zoek ik tegenwoordig mijn toevlucht in zelfgemaakte kruidenthee die me er binnen no time weer bovenop helpt. Hieronder laat ik je mijn drie favorieten zien die ik, als ik een griepje of verkoudheid voel opkomen, de hele dag door drink en er zo weer bovenop ben!

Kruidenthee 1: Kurkuma, gember, zwarte peper, citroen, kaneel, kruidnagel en honing

Eigenlijk is dit mijn go to thee als ik maar iets van een verkoudheid of hoestje voel opkomen. Misschien vind je het niet de allerlekkerste thee, maar het werkt wel heel goed. Je geeft met deze thee een boost aan je immuunsysteem en zorgt ervoor dat je er weer sneller bovenop bent.

De gember, kaneel, honing, citroen en kruidnagel voeg je toe op smaak, wat kurkuma en peper betreft, hou ik altijd een halve theelepel en drie flinke snufjes zwarte peper aan. De peper activeert de kurkuma.

Kruidenthee 2: Griekse bergkruidenthee 

De eerste keer dat ik deze Griekse bergkruidenthee dronk was ik meteen verkocht. Het is een kruidenthee gemaakt van diverse kruiden, planten, specerijen. Een van de kruiden die erin zit, zie je op de foto hieronder. Dit kruid is erg goed tegen verkoudheid en griep maar ook voor de doorbloeding, heb ik me laten vertellen door mijn Griekse vriendin.

De thee zelf is te koop bij Griekse delicatessenwinkels. Die vriendin die hem liet proeven, heeft de thee gekocht bij Olivity in Amsterdam. Hij heet, hoe toepasselijk, Olivitea.

Kruidenthee 3: Gember, citroen en tijm

Ergens kun je je afvragen waar tijm eigenlijk NIET goed voor is, het werkt namelijk tegen zo ontzettend veel, zoals je hier kunt lezen. Ik maak deze kruidige warme winterthee met verse tijm, citroen en gember als ik misselijk ben, hoofdpijn heb, een griepje voel aankomen of slecht in slaap kan komen. Bij mij werkt het echt geweldig!

Hopelijk brengt een van deze suggesties voor warme winterthee je gauw weer op de been! Zo niet, neem dan even tijd voor jezelf en rust lekker uit in bed met een van deze documentaires.

Beterschap!


HEB JIJ ONS RECEPT UITGEPROBEERD?
We vinden het super leuk om te zien wat je ervan hebt gemaakt! Tag daarom @thisgirlcc op Instagram met de tag #thisgirlcc.

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie? Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "3 x warme winterthee die gezond voor je is"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.