3 x de lekkerste pannenkoekrecepten

Het is bijna Nationale Pannenkoekdag! Op 24 maart bakken basisschoolkinderen pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Maar ook als je geen kind bent, is het leuk om pannenkoeken te bakken en nog leuker om ze op te eten! Daarom delen wij een paar van onze lekkerste pannenkoekrecepten met jou.

De lekkerste pannenkoekrecepten 1: fluffy American pancakes

American pancakes zijn een van onze meest favoriete soort pannenkoeken. Ze zijn super luchtig, bijna cake-achtig, door een aantal dingen: gesmolten boter, karnemelk en klontjes in het beslag. Vooral dat laatste is essentieel. Juist die klonten zorgen ervoor dat, wanneer je de pancakes bakt, ze luchtig worden. De klonten ‘barsten’ als het ware open door de hitte en creëren zo luchtruimtes in de pannenkoek.

Bekijk hier hoe je de pannenkoeken maakt: Recept de luchtigste American pancakes.

American pancakes aardbei en bessen

De lekkerste pannenkoekrecepten 2: Surinaamse bacove pannenkoeken

Vaak zit er (wat) suiker in pannenkoekenbeslag, maar niet in dit recept! De zoetheid in deze pannenkoeken proef je door de bacoves. De smaak van deze kleine Surinaamse bananen is echt heel anders dan die van de banaan die we in Nederland kennen: tropisch, zoeter en aardser. Je vindt bacoves bij de toko’s/tropische winkels.

Dit is het recept voor Surinaamse bacove pannenkoeken.

De lekkerste pannenkoekrecepten 3: pannenkoeken met natuurlijke kleurstoffen

Als je niet zo’n fan bent van chemische kleurstoffen, maar toch je pannenkoekjes een kleurtje wil geven, dan is dit het recept voor jou! Hou wel rekening met de volgende dingen:
– de kleur is minder intens dan bij chemische kleurstoffen. Wil je een diepere kleur dan kan dat, maar ga je dat zeker terugproeven. Dus alleen doen als je houdt van de smaak van bieten of matcha!
– poeder, puree en sap zijn niet hetzelfde. Welke van deze drie je gebruikt, heeft invloed op je beslag.

Bekijk hier het recept voor pancakes met natuurlijke kleurstoffen.

Nyan switi!


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


No Replies to "3 x de lekkerste pannenkoekrecepten"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.