11 x Surinaamse catering voor hapjes, gerechten en gebak

Surinaamse catering is een fijne optie als je wel lekker eten wilt serveren, maar geen zin of tijd hebt om zelf te zwoegen in de keuken. Er zijn zo ontzettend veel cateraars die hun diensten aanbieden, dat het lastig kan zijn om te bepalen wie je nou moet inhuren. Gelukkig heeft This Girl Can Cook (in willekeurige volgorde) voor jou een lijst gemaakt met 11 opties voor Surinaamse catering, van gerechten en hapjes tot taarten!

Surinaamse catering 1: Catering Ramini | Javaans-Surinaams | Rotterdam

Authentiek Javaans-Surinaams eten. Ramini heeft een uitgebreide menukaart die je geheel naar wens kan samenstellen. Denk aan bami of nasi met kip (stukjes, sat√© of kipfilet), maar ook rund-, lamsvlees of vis. En wil je gele of witte rijst met pom of tjauw min? Geen probleem. Aan de vegetari√ęrs is ook gedacht, voor hen biedt Ramini gerechten met tahoe of tempeh en groenten.
Ramini bezorgt het eten niet alleen, je kan er ook voor kiezen om het aankleden, opdienen en afruimen van het buffet aan ze uit te besteden. En de personeelsleden zijn herkenbaar doordat ze vaak traditionele Javaanse kleding dragen.

Voor meerdere verjaardagsfeestjes hebben we Ramini ingehuurd als cateraar en wij waren zeer te spreken over zowel het eten, personeel, de aankleding als de punctualiteit. Daarnaast zijn ze, niet geheel onbelangrijk, heel betaalbaar. Een echte aanrader, dus.

beste surinaamse catering ramini

Adres: Satijnbloem 8, 3068 JP, Rotterdam
Telefoon: 010 – 455 55 49 / 010 – 843 96 49 / 06 – 14 13 43 58
E-mail: cateringramini@live.nl
Helaas is catering Ramini permanent gesloten.

Surinaamse catering 2: Surinaams Buffet | Creools- / Chinees- / Hindoestaans- / Javaans-Surinaams | Amsterdam

Mavis Hofwijks verzorgt al meer dan 15 jaar catering. Bij haar kan je maaltijden kiezen uit de vier grote Surinaamse keukens. Denk aan een grit’ banasoep, zoetzuur varken met Chinese vruchten, roti met quorn of gele kip met kokos en seroendeng. Naast hoofdgerechten, kan je bij Surinaams Buffet ook vernieuwende hapjes bestellen zoals tayerbladkroketjes met kiprookworst, hartige zalmsoesjes en Surinaamse vleesbroodjes (met biologisch gehakt). De kip is standaard halal en bij het serveren van een buffet wordt altijd een vegetarisch gerecht meegenomen.

Van Surinaams Buffet hebben we vaker hapjes besteld, die erg in de smaak vielen. Waarshuwing: sommige hapjes zijn peper (pittig)! Vraag dat dus even van tevoren als je dat liever niet wilt.

beste surinaamse catering surinaams buffet

Bron: www.surinaamsbuffet.nl

Adres: Bullewijkpad 21, 1102 LB, Amsterdam
Telefoon: 020 – 609 09 66
E-mail: info@surinaamsbuffet.nl
http://www.surinaamsbuffet.nl

Surinaamse catering 3: Sharla’s Bakery | Gebak | Lelystad

Misschien heb je de roze foodtruck van Sharla‚Äôs Bakery al wel eens gezien, want daarmee reist ze langs food festivals, evenementen en markten door heel Nederland en zelfs Belgi√ę om mensen te laten genieten van American pastries als (cup)cakes, cheesecakes, brownies, cookies en cake pops. Sharla‚Äôs signature (cup)cake is de Red Velvet. De producten die worden gebruikt zijn zo natuurlijk en vers mogelijk.

beste surinaamse catering sharla's bakery

Bron: Facebook-pagina Sharla’s Bakery

Adres: Kolkweg 2033, 8243 PN, Lelystad
Telefoon: 06 44 48 48 19
E-mail: http://www.sharlasbakery.nl/?page_id=242
http://www.sharlasbakery.nl/
Helaas bestaat Sharla’s Bakery niet meer.

Surinaamse catering 4: B!Vine Streetfood | Biologisch | Amsterdam

Ashanti is een twintiger wier liefde voor de horeca is gegroeid door haar opleiding aan de Hotelschool. Daarom startte ze haar cateringbedrijf B!Vine Streetfood waarmee ze vooral (jongere) mensen wil inspireren om bewuster en gezonder te eten. Ze werkt met biologische en verantwoorde producten en is niet alleen aan het werk als cateraar maar ook te vinden op evenementen. Bij B!Vine Streetfood bestel je eten als spelt bami, een biologische hamburger met zoete aardappelfriet of pannenkoeken met hennepmelk.

Adres: Bergwijkdreef, 1112 XX, Diemen
https://www.facebook.com/BVinestreetfood/
Helaas bestaat BVine Streetfood niet meer.

Surinaamse catering 5: Floor's Surinaamse Catering | Creools- / Chinees- / Hindoestaans- / Javaans-Surinaams | Amsterdam

Trek in een bakkeljauwrolletje, broodje zoutvlees of een tjauw min met geroosterde kip? Floor’s Surinaamse Catering is van een hoop markten thuis. Je kan niet alleen kiezen uit de vooraf samengestelde buffetten, maar er ook zelf een samenstellen. Daarnaast biedt Floor’s Surinaamse Catering meer dan 65 verschillende Surinaamse hapjes, broodjes en koeken.

beste surinaamse catering floors catering

Bron: www.floorscatering.nl

Adres: Wilhelminastraat 182 hs, 1054 WT, Amsterdam
Telefoon: 020 489 44 88 / 06 54 29 53 95
E-mail: info@floorscatering.nl
http://www.floorscatering.nl

Surinaamse catering 6: Dream Big Catering & Cocktails | Javaans- / Hindoestaans / Creools-Surinaams | Utrecht

Dream Big Catering & Cocktails kan je inhuren voor lunch en avondeten, maar ook voor high tea en cocktailarrangementen. Naast catering voor particulieren, verzorgen de moeder en dochter achter het bedrijf ook het eten in voetbalkantine van Faja Lobi KDS in Utrecht. Naast ‚Äėstandaard‚Äô voetbalkantine eten, zijn dat dezelfde Surinaamse gerechten en hapjes die ze maken voor cateringklussen zoals nasi, roti en heri heri. Een groot deel van de gerechten is halal.

beste surinaamse catering dream big catering

Watermeloen cocktails van Dream Big Catering (bron: www.dreambigcatering.nl)

Adres: Rooseveltlaan 116, 3526 BT, Utrecht
Telefoon: 06 42 532 918
E-mail: info@dreambigcatering.nl
http://dreambigcatering.nl/
Helaas bestaat Dream Big Catering niet meer.

Surinaamse catering 7: Congada | Creools-Surinaams | Amsterdam

Congada is een stichting die vrouwen met een chronische aandoening en overgewicht zelfredzaam wil maken. Dat gebeurt door middel van allerlei workshops en activiteiten. Ook verzorgt Congada catering om geld te genereren zodat de stichting kan blijven bestaan. Bij Congada bestel je onder andere pom, pastei, bruine bonen en soepen als pindasoep met tom tom en okersoep. En, omdat gezond eten belangrijk is, ook veel groenten.

beste surinaamse catering congada

Bron: https://stichtingcongada.wordpress.com/congada-catering/

Adres: Bijlmerdreef 1289, 1103 TV, Amsterdam
Telefoon: 06 27 000 816
E-mail: congada23@hotmail.com
https://stichtingcongada.wordpress.com/congada-catering/

Surinaamse catering 8: Majesteit Taart | Gebak | Amsterdam

In de Taartboutique van Majesteit Taart bakt Gaby Akkrum de meest heerlijke taarten voor feestjes, high tea’s, babyshowers en andere feestelijke gelegenheden. Naast de¬†klassieke fiadoe, maakt ze ook¬†heerlijke taarten zoals¬†salted caramel cheesecake, frambozen tartelettes en carrot cake. Ook is er een assortiment van onder andere biologische, raw, glutenvrije en (geraffineerde) suikervrije taarten voor mensen die niet alles kunnen of willen eten.

Majesteit Taart is voor wat ons betreft een van de beste adressen voor taarten, cupcakes (die ook echt lekker zijn van binnen) of macarons. Ook als je niets specifieks te vieren hebt, maar gewoon een ‘Because-I-Am-Worth-It’-moment hebt, kun je¬†hier goed terecht. De dame achter Majesteit Taart leren kennen? Lees dan hier ons interview met Gaby Akkrum.

Adres: Javastraaat 5, 1094 GX, Amsterdam
Telefoon: 06 140 222 69
E-mail: info@majesteittaart.nl
http://majesteittaart.nl/home/bestellen/

Surinaamse catering 9: Meydby | Creools- / Chinees- / Hindoestaans- / Javaans-Surinaams | Amsterdam

Meydby heeft sinds eind juli een zaak waar je dagelijks terecht kunt voor Surinaamse broodjes en maaltijden. Daarvoor kon je bij deze cateraar ook al gerechten als masoes’ alesi, rijst met kip en amsoi en saoto soep bestellen. Meydby wil graag meer groenten toevoegen aan traditionele Surinaamse gerechten, iets wat This Girl Can Cook alleen maar kan toejuichen.

Bron: Facebook-pagina Meydby

Bron: Facebook-pagina Meydby

Adres: Kinkerstraat 142, 1053 EG, Amsterdam
E-mail: catering@meydby.nl
http://www.meydby.nl

HELAAS IS MEYDBY TOT NADER ORDER GESLOTEN

Surinaamse catering 10: Mathilda’s Kitchen | Afrikaans / Creools- / Chinees- / Hindoestaans- / Javaans-Surinaams | Amsterdam

Mathilda is nog geen 18 en heeft al een eigen cateringbedrijf. Ze wil mensen kennis laten maken met de Afrikaanse en Surinaamse keuken. Bij deze jongedame bestel je snackboxen met daarin satés, baka bana’s en bara’s, maar ook witte nasi met krabbetjes of roti met kousenband en spitskool.

beste surinaamse catering mathildas kitchen

Bron: Facebook-pagina Mathilda’s Kitchen

Telefoon: 06 390 206 28
E-mail: mathildaskitchen@hotmail.com
https://www.facebook.com/Mathilda.kitchen/

Surinaamse catering 11: Altijd Lekker | Javaans- / Chinees- / Hindoestaans-Surinaams | Amsterdam Zuid-Oost

Deze afhaaltoko in Reigerbos biedt naast broodjes, snacks en afhaalmaaltijden ook Surinaamse catering voor feestjes en partijen. Toen onze oma overleed, hadden wij geen zin om ook nog eens te koken voor zoveel mensen na de begrafenis. Bij Altijd Lekker bestelden we twee bakken met heerlijke tjauw min, groenten en vlees en daar waren we echt heel tevreden over.

surinaamse catering altijd lekker

Adres: Reigersbos 186, 1107 ES, Amsterdam
Telefoon: 020 36 37 188
http://www.altijdlekker-catering.nl

Deze lijst omvat natuurlijk maar een fractie van alle Surinaamse cateringbedrijven die er zijn. Heb jij nog suggesties? Leg dan hieronder in de comments uit waarom die cateraar zo goed is.

*DISCLAIMER* Van de opties uit bovenstaande lijst hebben wij aan een aantal ervan onze eigen (goede) ervaringen toegevoegd, zodat je enigszins weet wat je kunt verwachten als je daar bestelt. Maar omdat we niet alles hebben kunnen uittesten, zijn wij niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor enig verlies, schade, het niet nakomen van afspraken of tegenvallende resultaten van een van bovenstaande cateraars. 


Heb je ook ons andere overzicht van verrassende cateraars in Nederland en Suriname al gezien? Die lijst bekijk je hier.


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

2 Replies to "11 x Surinaamse catering voor hapjes, gerechten en gebak"

  • comment-avatar
    Heidi 28 juli 2016 (17:52)

    Dank je wel. Komt goed van pas.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.