10x Surinaamse recepten maken met kids in de vakantie

We zitten middenin de kerstvakantie en er zijn maar zoveel ‘kinderactiviteiten’ die je (buitenshuis) kunt doen. Dus dan begint op een gegeven moment bij kinderen het grote vervelen: “Wat Gaan We Doehoen?” Als je al drie kerstmarkten hebt bezocht, alle indoorspeeltuinen al van boven tot onder hebt gezien en gewoon eens lekker thuis wil blijven, dan hebben wij de oplossing: lekker thuis Surinaamse recepten maken met kids! Onderstaande 10 recepten bieden genoeg vertier en smulplezier tijdens de kerstvakantie. Als je kinderen wat ouder zijn, kun je ze het in sommige gevallen zelf laten maken en als ze nog jonger zijn, kun je het gezellig samen doen.

Surinaamse recepten maken met kids: Surinaamse gevulde eieren

Een favoriet receptje hier thuis als ik iets samen wil koken maar geen hele grote fratsen wil uithalen. Bijna ieder kind lust eitjes en deze gevulde eitjes met peterseliesnorretje doen het altijd goed. Lekker kliederen met de tomatenketchup en genieten maar!
RECEPT: Surinaamse gevulde eieren

Surinaamse gevulde eieren


Surinaamse recepten maken met kids: Surinaamse (vegan) pasteitjes

Een van de toppers op ons blog en echt simpeler te maken dan je denkt, zijn onze Surinaamse pasteitjes. Niet met bladerdeeg, maar met zelfgemaakt pasteideeg dat binnen 15 minuten gemaakt is! Wij hebben een recept voor pasteitjes zonder kip, maar natuurlijk kan je die wel toevoegen als je dat wil. Leuk klusje ook voor kinderen: kip pluizen! En natuurlijk de pasteitjes dichtvouwen en in muffinvormpjes doen. 🙂
RECEPT: Surinaamse pasteitjes

vegan deeg vouwen voor Surinaamse pastei


Surinaamse recepten maken met kids: Surinaamse pindakoekjes en Surinaams pindabanket

Koekjes maken is een van de leukste dingen om te doen met kinderen qua eten. Vrijwel het hele proces kunnen ze (onder begeleiding) zelf. Van het wegen van de ingrediënten op de weegschaal (“Nog een klein beetje meer bloem, doe maar!”) tot het platdrukken van de koekjes, daar gaan ze zeker weten lol aan beleven. Het allerleukst van pindabanket maken? Het stampen van de pinda’s!
RECEPT: Surinaams pindabanket (glutenvrij)
RECEPT: Surinaamse pindakoekjes met minder suiker

Surinaamse pindakoekjes pindabanket recept


Surinaamse recepten maken met kids: malse kipsaté

De lekkerste kipsaté maak je met kipdijfilet, die je een tijdje laat staan in marinade. Uiteraard snij jij als ouder de blokjes, maar de stukjes kipfilet kunnen prima door kids aan stokjes worden geregen. Voor de healthy touch kan je ze – als ze toch bezig zijn – ook wat groentespiesjes laten maken.
RECEPT: de lekkerste Surinaamse kipsaté

recept Surinaamse kipsate


Surinaamse recepten maken met kids: pannenkoekjes met bacove/bakbanaan

Surinaamse bacoven zijn kleine, zoetere banaantjes die je kan gebruiken om pannenkoeken te maken zonder extra suiker te hoeven toevoegen. Wil je een andere tropische banaan-tint geven aan je pannenkoekjes? Bak ze dan met bakbanaan! Mocht je beide soorten niet kunnen vinden, dan zijn gewone bananen (hoe zwarter, hoe zoeter) ook prima. Laat de kinderen de bananen prakken en ook plakjes snijden als garnering.
RECEPT: pannenkoeken met bacove
RECEPT: pannenkoeken met bakbanaan

recept pannenkoeken met Surinaamse bacove


Surinaamse recepten maken met kids: bakbanaan spiesjes

Heb je door dat we fan zijn van bakbananen? 😀 Dat komt omdat je alle kanten op kan met deze heerlijke tropische vrucht! Als jij er net zo veel van houdt als wij en eens wat anders wil maken, waarbij kinderhanden van pas komen, snij dan wat bakbananen in plakjes, bak ze en laat ze daarna door de kleintjes aan een stokje spiesen.
RECEPT: bakbanaan spiesjes

recept bakbanaan spiesjes plantain skewers


Surinaamse recepten maken met kids: Surinaamse Berlinerbollen uit de oven

Genieten van heerlijke Berlinerbollen, zonder dat het vet van je kin afdruipt? Voor deze Berlinerbollen (voor de mensen van voor 1990: bedacht door the one and only Jenny Jones, ja die van de talkshow!) moeten jullie wel even de handjes laten wapperen, maar gelukkig is er tijd genoeg in de vakantie om dit recept haarfijn onder de knie te krijgen. Laat de kids bijvoorbeeld de ingrediënten mixen of de jam in de bollen spuiten.
RECEPT: Surinaamse Berlinerbollen uit de oven

recept Surinaamse Berlinerbollen baked jelly doughnut recipe


Surinaamse recepten maken met kids: chocolade maizenakoekjes met minder suiker

Brosse maizenakoekjes kennen we natuurlijk wel (het recept daarvoor vind je hier), maar het is ook heel lekker om er cacao aan toe te voegen! Een waar genot voor de kleine chocoladeliefhebber, die je kan helpen om de balletjes te rollen en plat te drukken. Voor de suikerbewuste ouders: in ons recept zit minder suiker dan in andere recepten, jeeeh! Maak er voldoende, want voor je het weet zijn deze maizenakoekjes ineens allemaal verdwenen…
RECEPT: chocolade maizenakoekjes

chocolade maizenakoekjes recept


Surinaamse recepten maken met kids: Surinaamse frietjes van bakbanaan, zoete aardappel en cassave

Als ware frietliefhebbers maakten we vooral onszelf héél erg blij met dit recept. 🙂 Niet alleen smaken ze heerlijk, maar de frietjes worden gebakken in de oven. Laat de kinderen helpen de frietjes op de bakplaat te leggen, het snijden van de friet kan jij beter zelf doen. We kennen trouwens geen kind dat deze frietjes niet superlekker vindt, dus ook daar maak je vrienden mee als je bijvoorbeeld andere kids/vriendjes/neefjes/nichtjes op bezoek hebt.
RECEPT Surinaamse frietjes van bakbanaan, zoete aardappel en cassave

recept zoete aardappel cassave bakbanaan surinaamse frietjes


Surinaamse recepten maken met kids: goelong goelong

Als ik deze roze flensjes zag liggen bij mijn favoriete warung (bekijk onze 7 favoriete Surinaamse Amsterdamse eettentjes hier), kon ik het niet laten om deze mierzoete flensjes te kopen. Inmiddels kan ik ze zelf maken en met veel minder kleurstof en suiker dan ik ze normaal koop. Deze flensjes zijn ook heerlijk bij een feestelijk ontbijt.
RECEPT: Javaanse kokosflensjes (goelong goelong)

low sugar recipe goelong goelong javaanse kokosflensjes


EINDEJAARS GIVE AWAY: heb jij samen met je kid(s) een van onze recepten gemaakt? Deel daar dan een foto van via Instagram (en tag ons erin als @thisgirlcc) of Facebook (en tag ons erin als This Girl Can Cook) Begin volgend jaar maken we namelijk een speciale hall of fame van al die foto’s, wie weet zien jullie jezelf daarin wel terug! Naast een plekje in die hall of fame geven we een aantal gelukkigen een doosje This Girl Can Cook BROWNIES (smaak naar keus, ) of een versgebakken SURINAAMSE POM (vegan of met vlees)! De brownies kunnen worden verstuurd via de post of zijn op te halen in Amsterdam, de pom is alleen op te halen in Amsterdam. Deze give away loopt tot en met donderdag 3 januari 2019.


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie? Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


1 Reply to "10x Surinaamse recepten maken met kids in de vakantie"

  • comment-avatar
    Chinazor Ominyi 17 januari 2020 (11:04)

    Wow! I am definitely going to try out the chocolate cornflour cookies.

    Happy to know I am going to be feeding my kids with some delicious cookies with less sugar.

    Would you like to know how it turned out?

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.