10 x de best gelezen artikelen op This Girl Can Cook

Vorige week donderdag vierden we onze eerste verjaardag, jeeeh! Toen we een jaar geleden begonnen met ons food blog This Girl Can Cook, hadden we natuurlijk wel een idee wat we met onze lezers wilden delen, maar we wisten van tevoren niet welke posts populair zouden zijn. Hoewel we natuurlijk hopen dat je zoveel mogelijk van onze artikelen leest, is dat vast niet altijd het geval. Daarom zetten we hieronder onze 10 best gelezen artikelen op This Girl Can Cook voor je op een rij!

In onze zoektocht naar het gezonder maken van Surinaamse gerechten, hebben we gemerkt dat jij als lezer van This Girl Can Cook daar ook behoefte aan hebt en enthousiast over bent. En gelukkig wordt die groep mensen (niet alleen Surinamers) steeds groter. We hopen dan ook dat je ons blijft volgen, aanmoedigen, suggesties aandraagt voor recepten waarmee we aan de slag kunnen en het allerbelangrijkst: onze boodschap deelt met anderen! Want alleen als This Girl Can Cook nog groter en bekender wordt bij steeds meer mensen, kunnen we blijven bestaan.

Om onze doelen te kunnen behalen, hebben we ook een belangrijke vraag aan je:

Waar heb jij behoefte aan/wat mis je nog voor artikelen/recepten op This Girl Can Cook?

Laat het helemaal onderaan dit artikel weten of reageer op onze Facebook-pagina!

Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: Surinaams gemberbier maken

zelf Surinaams gemberbier maken recept

Met afstand het meest gelezen artikel op ons blog is dit recept voor gemberbier. Met een stuk minder suiker, maar met een geheim ingredient dat het gemberbier een lekkere spicy, niet te zoete en heerlijk tropische smaak geeft!

Hier lees je het recept voor Surinaams gemberbier.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: zelf bouillonpoeder (Maggiblok) maken

Bouillonblokjes en Surinamers zijn een onlosmakelijke combinatie. Bijna alle gerechten beginnen met het smaakversterkende poeder. Ben je op zoek naar een alternatief voor Maggi/bouillonblokjes waar teveel zout, ve-tsin/ajinomoto en suiker in zit? Maak dan zelf je bouillonpoeder. Duurt even, maar dan heb je ook wat!

Hier lees je het recept om zelf bouillonpoeder te maken.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: recept voor de lekkerste en zachtste roti

Zowel het recept voor roti toespijs als dat van de roti zelf vind je op ons blog. Voor het maken van de roti, ging Tewa in de leer bij ‘roti-professional’ Rosi. Dankzij haar beheerst Tewa nu de kunst van het rotiplaten maken en kan jij die ook weer leren!

Hier lees je het recept om zelf rotiplaten te maken.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: interview met de broers van lunchroom DASlekker

Een tijd geleden lieten we je kennis maken met de drie Surinaamse broers van lunchroom DASlekker in Amsterdam. In de saladebar kan je zeven dagen per week niet alleen genieten van gezonde salades, maar ook van soepen, sandwiches, smoothies en meer. Hoe de jongens op het idee zijn gekomen, en hoe ze toch elementen van de Surinaamse keuken verwerken in hun gerechten, vertelden ze aan This Girl Can Cook.

Hier lees je het interview met de broers van DASlekker.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: recept voor Surinaamse witte puntjes

recept Surinaamse witte puntjes

Surinaamse witte puntjes kan je natuurlijk kopen, maar als je ze zelf maakt, weet je zeker dat er alleen in zit wat erin hoort te zitten. Bovendien, wat kan er nou op tegen de geur van vers brood uit de oven? Maya van bakkerij Tout Tout Petit in Paramaribo, deelde met This Girl Can Cook speciaal voor jou haar recept voor die overheerlijke Surinaamse witte puntjes. Zonder conserveringsmiddelen of broodverbeteraar!

Hier lees je het recept voor Surinaamse witte puntjes.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: recept Surinaamse cola stroop

Surinaams schaafijs met Surinaamse limonade Surinaamse cola siroop, ook wel cola stroop of limonade genoemd, kan je kopen, maar het is net zo makkelijk en goedkoper om het zelf te maken. Je kunt het zo zoet, zuur of fris maken als je wil!

Hier lees je het recept voor Surinaamse cola stroop.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: 11 x Surinaamse catering

Surinaamse catering is een fijne optie als je wel lekker eten wilt serveren, maar geen zin of tijd hebt om zelf te zwoegen in de keuken. Er zijn zo ontzettend veel cateraars die hun diensten aanbieden, dat het lastig kan zijn om te bepalen wie je nou moet inhuren. Gelukkig hebben wij (in willekeurige volgorde) voor jou een lijst gemaakt met 11 opties voor Surinaamse catering, van gerechten en hapjes tot taarten!

Hier lees je onze tips voor Surinaamse catering.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: gezond eten in Suriname

Het kan best lastig zijn om gezond te eten in Suriname, omdat er zoveel lekkers is dat eigenlijk niet zo gezond voor je is. Toch kan je in Paramaribo wel degelijk aan je trekken komen als health freak als je buiten de deur eet. Wij zetten een aantal spots voor je op een rij.

Bekijk hier waar je gezond kan eten in Suriname.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: interview met Sabrina Starke

Sabrina Starke is niet alleen zangeres, maar volgt ook een opleiding tot natuurvoedingskok. Aan This Girl Can Cook vertelde Sabrina waarom ze koos voor zo’n studie en wat haar visie is op gezonde (Surinaamse) voeding.

Lees hier het interview met Sabrina Starke.


Best gelezen artikelen op This Girl Can Cook: gezonde Surinaamse bruine koek

gezonde bruine koek plakken

Surinaamse bruine en gele koek zijn twee van de standaard taarten/cakes die je op bijna elk Surinaams feest krijgt. Door de toevoeging van veel geraffineerde suiker zijn het helaas niet heel gezonde opties. Maar wist je dat je wel een gezonde Surinaamse bruine koek kan maken, zonder suiker en zelfs zonder bloem?

Bekijk hier het recept voor gezonde Surinaamse bruine koek.


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


No Replies to "10 x de best gelezen artikelen op This Girl Can Cook"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.