RECEPT: Spaanse zoete aardappel tortilla

GA NAAR HET RECEPT

Als ik iets een heerlijke snack of lunch vind, is het de Spaanse tortilla wel; snel te maken en erg vullend. De traditionele variant van tortilla wordt bereid met normale aardappels. Ik heb die vervangen en er een zoete aardappel tortilla van gemaakt. Het resultaat is zó lekker dat ik het graag met je deel!

In een ver verleden woonde ik in Spanje en at ik het liefst elke dag tortilla. Een goede tortilla bestaat uit gebakken ei met aardappels en uien, met wat zout en peper en was voor mij het ultieme comfort food. Omdat ik dicht zou groeien als ik het elke dag zou eten, besloot ik een keer een iets gezondere versie met zoete aardappels te maken. Dat leverde een heerlijke crispy aan de buitenkant, en van binnen zachte en smaakvolle tortilla op. Als lunch eet ik vaak een punt met een salade en daar zit ik behoorlijk vol van. Je kunt de zoete aardappel tortilla dus heel goed meenemen naar je werk, maar ook als snack of hapje is dit gerecht een topper!

tortilla klaar

Op feestjes is dit nu het vaste hapje dat ik aanbied, omdat het super simpel en snel te maken is en echt iedereen (inclusief alle aanwezige kinderen) er gek op is! Ik denk echt dat dat komt door de zoete aardappel, die verrijkt het gerecht echt met een zoete smaak. Wil jij de zoete aardappel tortilla ook maken als feesthapje? Maak het dan een dag van tevoren en warm het tien minuutjes op in de oven op 175 graden zodat alle krokante deeltjes nóg krokanter worden.

Ingrediënten voor 1 zoete aardappel tortilla:

  • 3 grote zoete aardappels
  • 2 uien
  • 8 eieren
  • 1 theelepel zeezout
  • peper naar smaak
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • eventueel wat peterselie

Zo ga je te werk:

1: Snijd de uien in ringen.

uien tortilla bakken

2: Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken.

zoete aardappel tortilla

3: Verhit 75 ml extra vergine olijfolie op hoog vuur in een koekenpan.

4: Bak de uien hierin tot ze glazig zijn.

5: Als de uien glazig zijn, doe je de zoete aardappelplakjes erbij en bak je die mee tot ze gaar zijn. Niet helemaal zacht, maar wel beetgaar. Dit duurt ongeveer 8 minuten.

zoete aardappel en uien tortilla

6: Haal de pan van het vuur en laat het geheel even rusten.

7: Breek nu alle eieren in een grote mengkom en doe er een theelepel zeezout en peper naar smaak bij.

eieren tortilla zoete aardappel

8: Doe de zoete aardappel en de uien hierbij en roer dit geheel voorzichtig om.

spaanse tortilla zoete aardappel

9: Als je van peterselie houdt, kun je nu wat peterselie fijnsnijden en dit ook door het mengsel doen.

Spaanse tortilla pan

pan tortilla

10: Verhit nu dezelfde koekenpan als waarin je de uien en de aardappels hebt gebakken. Doe er het laatste beetje olijfolie bij (25 ml).

11: Doe het mengsel nu in de pan en doe (als je dit in huis hebt) een deksel erop. Laat het geheel stollen op laag-medium vuur.

12: Pak nu een groot plat bord of een snijplank en plaats dit op de pan zodat je de tortilla om kunt draaien en kunt omkeren. Je veegt de tortilla van het bord weer in de pan zodat de andere kant ook gaar kan worden.

tortilla pan zoete aardappel

13: Laat de andere kant nog zes minuutjes op laag-medium vuur gaar worden, zonder deksel.

14: Serveer met wat extra peterselie! De zoete aardappel tortilla is de dag erna extra lekker.

recept zoete aardappel tortilla uien

Nyan switi!


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


RECEPT: zoete aardappel tortilla

Ingrediënten voor 1 zoete aardappel tortilla

  • 3 grote zoete aardappels
  • 2 uien
  • 8 eieren
  • 1 theelepel zeezout
  • peper naar smaak
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • peterselie (eventueel)

Zo ga je te werk

  1. Snijd de uien in ringen.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken.
  3. Verhit 75 ml extra vergine olijfolie op hoog vuur in een koekenpan.
  4. Bak de uien hierin tot ze glazig zijn.
  5. Als de uien glazig zijn, doe je de zoete aardappelplakjes erbij en bak je die mee tot ze gaar zijn. Niet helemaal zacht, maar wel beetgaar. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en laat het geheel even rusten.
  7. Breek nu alle eieren in een grote mengkom en doe er een theelepel zeezout en peper naar smaak bij.
  8. Doe de zoete aardappel en de uien hierbij en roer dit geheel voorzichtig om.
  9. Als je van peterselie houdt, kun je nu wat peterselie fijnsnijden en dit ook door het mengsel doen.
  10. Verhit nu dezelfde koekenpan als waarin je de uien en de aardappels hebt gebakken. Doe er het laatste beetje olijfolie bij (25 ml).
  11. Doe het mengsel nu in de pan en doe (als je dit in huis hebt) een deksel erop. Laat het geheel stollen op laag-medium vuur.
  12. Pak nu een groot plat bord of een snijplank en plaats dit op de pan zodat je de tortilla om kunt draaien en kunt omkeren. Je veegt de tortilla van het bord weer in de pan zodat de andere kant ook gaar kan worden.
  13. Laat de andere kant nog zes minuutjes op laag-medium vuur gaar worden, zonder deksel.

Extra info

Serveer met wat extra peterselie! De zoete aardappel tortilla is de dag erna extra lekker.

author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "RECEPT: Spaanse zoete aardappel tortilla"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.