RECEPT: pulled beef tortilla’s met gegrilde groenten

Nu het kouder wordt, vind ik het de ideale tijd om lekkere stoofpotten te maken. Zo kwam ik op dit heerlijke recept voor pulled beef tortilla’s waarbij je runderlappen uren laat sudderen in Mexicaanse kruiden om ze vervolgens op een zachte tortilla te eten met wat frisse coleslaw.

Een stoofpotje maken lijkt misschien lastig maar is eigenlijk heel erg makkelijk. Het is een kwestie van de juiste kruiden en je stoofvlees bij elkaar gooien in een pan en alles dan lekker lang laten sudderen. Je hoeft er dus echt geen geweldige chef-kok voor te zijn, volg gewoon het recept en het resultaat is verbluffend!

pulled beef tortilla's gietijzeren pan

Ik heb bij dit recept ook wat groenten toegevoegd zoals paprika, die ik eerst heb gegrild en daarna in de pan heb gedaan zodat het gerecht een heerlijke grillsmaak krijgt. Tot slot is dit gerecht natuurlijk niet compleet zonder zachte tortilla’s, coleslaw en wat zure room. Ik eet de pulled beef tortilla’s altijd met guacamole, maar zonder zijn ze net zo smakelijk.

Ingrediënten pulled beef tortilla’s voor 4 personen:

  • 500 gram runderriblappen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
  • 2 theelepels bruine suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tomaten
  • 2 witte uien
  • 1 pot rundvlees fond (350 ml)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 grote rode ui
  • zure room
  • guacamole

kruiden-voor-pulled-beef-tortillas

Ingrediënten voor de coleslaw en tortilla:

  • 1 Jonagold appel
  • 1 halve rode kool
  • 2 winterpenen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 10 zachte tortilla’s

Zo ga je te werk:

1: Snijd de riblappen in blokjes en kruid ze met alle kruiden. Laat het vlees even marineren.

pulled-beef-tortillas-vlees

2: Snijd de tomaten en witte uien fijn in kleine blokjes.

3: Pak daarna een (liefst gietijzeren) braadpan en verhit hierin wat olijfolie.

4: Bak het vlees aan en voeg de tomaat en ui toe.

vlees-in-pan-pulled-beef-tortillas

5: Laat dit ongeveer 10 minuutjes bakken tot het vlees bruin is.

6: Doe nu de rundvlees fond en de laurierblaadjes erbij.

7: Doe het deksel op de pan en laat alles minimaal twee uur op laag vuur sudderen. Na twee uur haal je het vlees uit de pan en trek je het zachtjes uit elkaar met twee vorken, zodat het dunne sliertjes worden. Doe de sliertjes nu weer in de pan.

pulled-beef-tortillas-uit-elkaar-gehaald

8: Snijd ondertussen de paprika en rode ui in reepjes.

9: Verwarm een grillpan en bak de rode ui en paprika hierin tot de groenten zacht zijn.

10: Doe de gegrilde paprika en ui reepjes in de braadpan en laat ze 10 minuutjes mee sudderen.

gegrilde-groenten-bij-pulled-beef-tortillas

11: Maak ondertussen de coleslaw door de winterpeen en appel te raspen met een grove rasp.

12: Snijd de halve kool in dunne reepjes en voeg samen met de winterpeen en appel bij elkaar in één grote mengkom.

13: Meng de winterpeen, appel en kool met de yoghurt en mayonaise en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

coleslaw-pulled-beef-tortillas

14: Verwarm nu de tortilla’s per stuk in de grillpan.

15: Serveer elke tortilla warm met twee eetlepels vlees en groenten uit de pan. Voeg naar smaak guacamole en zure room toe.

pulled-beef-tortillas

Nyan switi!


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


My Recipe

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 2 uur en 30 minuten
Aantal porties: 10

Ingrediënten

  • INGREDIËNTEN PULLED BEEF
  • 500 gram runderriblappen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
  • 2 theelepels bruine suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tomaten
  • 2 witte uien
  • 1 pot rundvlees fond (350 ml)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 grote rode ui
  • zure room
  • guacamole
  • INGREDIËNTEN COLESLAW EN TORTILLA'S
  • 1 Jonagold appel
  • 1 halve rode kool
  • 2 winterpenen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 10 zachte tortilla’s

Zo ga je te werk

  1. Snijd de riblappen in blokjes en kruid ze met alle kruiden. Laat het vlees even marineren
  2. Snijd de tomaten en witte uien fijn in kleine blokjes.
  3. Pak daarna een (liefst gietijzeren) braadpan en verhit hierin wat olijfolie.
  4. Bak het vlees aan en voeg de tomaat en ui toe.
  5. Laat dit ongeveer 10 minuutjes bakken tot het vlees bruin is.
  6. Doe nu de rundvlees fond en de laurierblaadjes erbij.
  7. Doe het deksel op de pan en laat alles minimaal twee uur op laag vuur sudderen. Na twee uur haal je het vlees uit de pan en trek je het zachtjes uit elkaar met twee vorken, zodat het dunne sliertjes worden. Doe de sliertjes nu weer in de pan.
  8. Snijd ondertussen de paprika en rode ui in reepjes.
  9. Verwarm een grillpan en bak de rode ui en paprika hierin tot de groenten zacht zijn.
  10. Doe de gegrilde paprika en ui reepjes in de braadpan en laat ze 10 minuutjes mee sudderen.
  11. Maak ondertussen de coleslaw door de winterpeen en appel te raspen met een grove rasp.
  12. Snijd de halve kool in dunne reepjes en voeg samen met de winterpeen en appel bij elkaar in één grote mengkom.
  13. Meng de winterpeen, appel en kool met de yoghurt en mayonaise en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
  14. Verwarm nu de tortilla’s per stuk in de grillpan.
  15. Serveer elke tortilla warm met twee eetlepels vlees en groenten uit de pan. Voeg naar smaak guacamole en zure room toe.

Additional Info

author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

2 Replies to "RECEPT: pulled beef tortilla's met gegrilde groenten"

  • comment-avatar
    Hanna 3 januari 2022 (20:43)

    Hallo One’sy en Tewa,

    Ik wordt altijd zo blij van jullie heerlijk recepten. De stoofpotten zijn mijn meest favoriete recepten en van Mexicaans loopt het water mij al uit de mond. Met stoven komen de smaken allemaal goed bij elkaar en opgerold in een wrap is het dan ook geweldig. Zelf koop ik mijn vlees koop ik altijd bij de lokale boer. Het vlees vindt ik smakelijker en het vetje rondom het vlees smaakt ook zo lekker. De vleespakketten hebben meestal iets meer stoofvlees en daar ben ik zo gek op. Succes met de recepten, Hanna.

    • comment-avatar
      TGSCC 9 januari 2022 (22:31)

      Hoi Hanna,

      Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast wordt van stoofpotten. Het is heerlijk hoe je huis ruikt als je iets stooft hè? 🙂

      Groetjes,

      Tewa en One’sy

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.