RECEPT: luchtige Amerikaanse buttermilk biscuits

Vroeger moesten we bij scouting wel eens gedwongen karnemelk drinken omdat we geen melk lustten. Ik vond het verschrikkelijk vies en nog steeds zal ik niet zo een glas karnmelk naar binnen werken. Maar je maakt met de zuiveldrank wel de lekkerste dingen, zoals luchtige American pancakes of buttermilk (karnemelk) biscuits. Het recept voor de pannenkoeken staat al langer op ons blog. Vandaag delen we ook het recept voor authentieke buttermilk biscuits.

Biscuits zijn een soort hartige scones die Amerikanen eten als broodjes bij hun avondeten. Je kan buttermilk biscuits dopen in de jus van een gerecht, maar ik vind ze lekker genoeg om als snack te eten. Zonder iets, of misschien met een beetje gesmolten boter erop, heerlijk! De truc voor perfecte buttermilk biscuits is om al je ingrediënten zo koud mogelijk te gebruiken en je deeg zo min mogelijk te kneden. Als je boter te zacht is, zullen de biscuits minder luchtig zijn en als je te lang kneedt, worden ze taai.

bovenkant recept buttermilk biscuits

Het is het handigst om een pastry cutter te gebruiken als je het deeg maakt. Met dat keukengerei ‘hak’ je de boter als het ware in kleine stukjes zonder dat die kan smelten door de warmte van je vingers. Heb je die niet, of wil je die niet aanschaffen, dan heb je nog drie andere opties:
-de pulse stand van een foodprocessor gebruiken;
-met twee messen de boter door de bloem mengen;
-met je vingers de boter door de bloem ‘kruimelen’.

Als je geen karnemelk in huis hebt, maar wel melk, kan je de buttermilk biscuits ook maken. Voeg dan een zuur (citroen of azijn) toe aan de melk en laat die 10 minuten staan. Per 240 ml melk, heb je 1 eetlepel (15 ml) citroen of azijn nodig. Hier vind je een uitgebreidere beschrijving van het zelf maken van een karnemelk vervanger.

Ik maakte de biscuits op twee manieren (zie receptuur hieronder) omdat ik wilde weten welk verschil dat opleverde. Ik zag dat ze er aan de buitenkant wel anders uitzagen, maar qua luchtigheid aan de binnenkant, vond ik ze redelijk hetzelfde. De linkerbiscuit is gemaakt volgens werkwijze B, de rechter volgens werkwijze A.

binnenkant recept buttermilk biscuits

Ga je dus voor mooie egale buttermilk biscuits, hou dan werkwijze A aan, waarbij je het deeg uitrolt en weer opvouwt. Wil je een iets rustiekere uitstraling, maak ze dan volgens werkwijze B. Er is nog een derde manier om biscuits te maken, met een (ijs)lepel, klik hier voor die methode.

Ingrediënten buttermilk biscuits:

  • 125 gram koude ongezouten boter
  • 2 1/4 cups (280 gram) bloem
  • 2 tl (10 gram) suiker
  • 1 el (15 gram) bakpoeder
  • 3/4 tl (5 gram) zout
  • 3/4 tl baking soda
  • 3/4 cup (175 ml) koude karnemelk

Zo ga je te werk:

1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

2: Snij de boter in gelijke blokjes en leg voor 10 minuten in de vriezer.

ingredienten recept buttermilk biscuits

3: Meng de bloem met zout, suiker, bakpoeder en baking soda en voeg de boter toe. Meng die met de pastry cutter of messen door de bloem heen tot je korreltjes overhoudt ter grootte van erwtjes.

deeg recept buttermilk biscuits

4: Voeg de karnemelk toe en meng met een spatel tot alle bloem is opgenomen en je het deeg bij elkaar kan ‘vegen’.

5: Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en kneedt max 5 keer tot je er een bol van kan vormen.

6: Je kunt nu op twee manieren de biscuits vormen:
A) rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en vouw het deeg links en rechts naar het midden. Rol het dan weer uit en herhaal dat nog twee keer. Steek er rondjes uit met een glas of koekjesuitsteker. Klik hier voor foto’s van die werkwijze.
B) rol het deeg uit tot een lap en steek er rondjes uit met een glas of koekjesuitsteker.

7: Plaats de rondjes op een vel bakpapier met genoeg ruimte ertussen op een bakplaat en bestrijk de buttermilk biscuits met wat karnemelk voor een mooie bruine kleur.

8: Bak ze 12-15 minuten af in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

close up recept buttermilk biscuits

De buttermilk biscuits zijn het lekkerst vers uit de oven. Als je ze niet meteen opeet, bewaar ze dan ongebakken in de vriezer. Wanneer je ze wil bakken, kan je ze rechtstreeks uit de vriezer in de oven bakken. Voeg dan een paar minuten extra toe aan de baktijd.

Nyan switi!

Elke week nieuwe This Girl Can Cook recepten ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

RECEPT: luchtige buttermilk biscuits

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 12-15 minuten
Aantal porties: 6 grote, 9 middelgrote biscuits

Ingrediënten buttermilk biscuits:

  • 125 gram koude ongezouten boter
  • 2 1/4 cups (280 gram) bloem
  • 2 tl (10 gram) suiker
  • 1 el (15 gram) bakpoeder
  • 3/4 tl (5 gram) zout
  • 3/4 tl baking soda
  • 3/4 cup (175 ml) koude karnemelk

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de boter in gelijke blokjes en leg voor 10 minuten in de vriezer.
  3. Meng de bloem met zout, suiker, bakpoeder en baking soda en voeg de boter toe. Meng die met de pastry cutter of messen door de bloem heen tot je korreltjes overhoudt ter grootte van erwtjes.
  4. Voeg de karnemelk toe en meng met een spatel tot alle bloem is opgenomen en je het deeg bij elkaar kan ‘vegen’.
  5. Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en kneedt max 5 keer tot je er een bol van kan vormen.
  6. Je kunt nu op twee manieren de biscuits vormen:
  7. A) rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en vouw het deeg links en rechts naar het midden. Rol het dan weer uit en herhaal dat nog twee keer. Steek er rondjes uit met een glas of koekjesuitsteker.
  8. B) rol het deeg uit tot een lap en steek er rondjes uit met een glas of koekjesuitsteker.
  9. Plaats de rondjes op een vel bakpapier met genoeg ruimte ertussen op een bakplaat en bestrijk de buttermilk biscuits met wat karnemelk voor een mooie bruine kleur.
  10. Bak ze 12-15 minuten af in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Extra info

De buttermilk biscuits zijn het lekkerst vers uit de oven. Als je ze niet meteen opeet, bewaar ze dan ongebakken in de vriezer. Wanneer je ze wil bakken, kan je ze rechtstreeks uit de vriezer in de oven bakken. Voeg dan een paar minuten extra toe aan de baktijd.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "RECEPT: luchtige Amerikaanse buttermilk biscuits"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.